Milaan-San Remo krijgt nieuwe startlocatie, maar finale blijft gelijk
foto: Cor Vos
maandag 12 februari 2024 om 12:27

Milaan-San Remo krijgt nieuwe startlocatie, maar finale blijft gelijk

Net als in 2023, zal Milaan-San Remo komend jaar niet starten in Milaan. Terwijl La Primavera vorig jaar begon in Abbiategrasso, is Pavia nu de startlocatie. De finale blijft ongewijzigd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vorig jaar startte Milaan-San Remo voor het eerst niet in Milaan. Abbiategrasso, waar de wedstrijd toen begon, ligt ten westen van de modestad. Pavia ligt nog een stukje zuidelijker, op 36 kilometer van Milaan. In 2023 kwamen de renners na ongeveer dertig kilometer door Pavia. Dat betekent niet dat de wedstrijd nu dertig kilometer korter is, want met 288 kilometer (ten opzichte van 294 van vorig jaar) is het verschil in lengte beperkt gebleven.

Ook blijft de rest van de wedstrijd grotendeels hetzelfde. Het stuk tussen Pavia en Passo del Turchino is iets langer dan in het verleden, maar daarna volgen traditiegetrouw de Tre Capi, de Cipressa en de Poggio. Op die laatste beklimming maakte Mathieu van der Poel vorig jaar het verschil. Hij soleerde vervolgens naar de zege op de Via Roma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.