Milan Menten sprint naar derde plaats in Parijs-Troyes
©Cor Vos - archief
zondag 17 maart 2019 om 17:30

Milan Menten sprint naar derde plaats in Parijs-Troyes

De Fransman Jeremy Cabot (SCO Dijon-Team Materiel-Velo.com) heeft de 61ste editie van Parijs-Troyes op zijn naam geschreven. In de sprint van een gedecimeerd peloton haalde de Fransman het van zijn landgenoot Tony Hurel en de jonge Belg Milan Menten (Sport Vlaanderen-Baloise).

Zes renners kleuren de wedstrijd: het viertal Pierre Idjouadiene, Alexys Brunel, Ole Forfang en Jan Maas, later bijgehaald door het Tarteletto-Isorex-duo Elias Van Breussegem en Julien Van Den Brande. Maar net voor aanvang van de finale kwam een zwaar uitgedund peloton opnieuw aansluiten.

In volle finale waren er nog een paar uitvalspogingen, maar een sprint was uiteindelijk onvermijdbaar. Daarin haalde Cabot het dus van Hurel en de jonge Belg Milan Menten. Met Julien Mortier (4de, Wallonie Bruxelles), Julian Mertens (6de, Lotto Soudal U23)) en Kenny Molly (9de, Wallonie Bruxelles) eindigen nog drie Belgen in de top tien. Floris Gerts (5de, Tarteletto-Isorex) was de beste Nederlander in Troyes.

Milan Menten (22) pakte eerder dit seizoen al toptienplaatsen in de GP de Marseillaise en in een rit in de Ster van Bessèges. Ook als neoprof toonde hij vorig jaar al een paar keer zijn snelle benen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.