Mitchelton Bay Cycling Classic zonder Nederlanders
woensdag 1 januari 2014 om 10:30

Mitchelton Bay Cycling Classic zonder Nederlanders

Caleb Ewan

foto: Sirotti

In tegenstelling tot vorige jaren zullen er geen Nederlanders te bewonderen zijn in de Mitchelton Bay Cycling Classic. Sommige Australische toppers, Caleb Ewan, Matthew Goss, Leigh Howard, Luke Durbridge, Allen Davis en Steele Von Hoff starten hun seizoen wel in Geelong. Vorig jaar reden Koen De Kort en Jens Mouris daar hun eerste competitiekilometers.

Zij zullen dan immers starten in de Mitchelton Bay Classic, een reeks van vier afzonderlijke criteriums die in en rond het Australische Geelong verreden worden. Elk criterium duurt zestig minuten. De voorbije jaren heette de race Jayco Bay Classic. Op de erelijst staat onder andere Robbie McEwen, Baden Cooke, Allan Davis, Mark Renschaw, Chris Sutton en Matthew Goss.

Opvallend aan de Mitchelton Bay Classic is dat de vele renners er niet voor hun merkenploegen rijden waarvoor ze hun overige wedstrijden doorheen het wielerjaar betwisten. De starters worden immers onderverdeeld in vijfkoppige teams onder de hoede van een lokale sponsor. Vorig jaar was Caleb Ewan de beste in het eindklassement van de Australische criteriumreeks.

Programma flag-au Michtelton Bay Cycling Classic
2 januari – Ritchie Boulevard
3 januari – Eastern Park
4 januari – Portarlington
5 januari – Williamstown

Hier vindt u de volledige deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.