Mollema hield stand ondanks ziekte: “Daar ben ik trots op”
Foto: Sirotti
maandag 2 mei 2016 om 09:26

Mollema hield stand ondanks ziekte: “Daar ben ik trots op”

Bauke Mollema kende zondag een erg lastige dag tijdens de koude en regenachtige slotetappe van de Ronde van Romandië. De Nederlander was de nacht ervoor ziek geworden. “Op een of andere manier heb ik toch de finish gehaald”, twittert hij. “Daar ben ik trots op.”

Mollema behield op deze manier zijn negende plaats in het klassement. “Ik moet Peter Stetina en de ploeg enorm bedanken voor de steun.” Stetina zelf sprak op Twitter zijn bewondering uit voor de strijdlust van Mollema. “In Amerika noemen we dat grinta, en jij hebt daar een overschot aan. Ik ben trots op je!” Ryder Hesjedal voegde daar aan toe: “In Canada ook. Respect man!”

De beste Nederlander in Romandië was Tom Dumoulin. De renner van Giant-Alpecin eindigde als vijfde. “Dat is erg goed”, zegt hij op de ploegsite. “We hadden graag een overwinning behaald, maar we kwamen hier met het klassement in gedachten en hebben dat doel behaald.”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2016 09:28
typisch amerikaans. "in amerika noemen wij dat grinta"

past wel in de "wij zijn het middelpunt vh omniversum" denken wat ze daar hebben :-)
2 mei 2016 09:38
Echter zegt hij "In America we call it Grit". En dat hoor je inderdaad weer minder vaak en wordt ook bijvoorbeeld in GB over het algemeen niet gebruikt.
2 mei 2016 09:40
Toch wel leuk die positieve geluiden van je ploeggenoten. Ik heb toch wel eens een ander gevoel gehad bij Trek.
2 mei 2016 09:48
Dan moet hij toch wel aardig ziek zijn geweest als hij zulke complimenten krijgt, knap van hem!
Ikzelf heb nooit ziek rondgefietst, maar afgelopen vrijdagavond wel de stad in geweest en zaterdag de Giro-toertocht gedaan met m'n vader. 175km met een enorme kater, en dat viel al niet mee. Moet je nagaan als je écht ziek bent...
(Overigens werd ik elk uurtje beter, ik neem aan dat het voor Mollema alleen maar zwaarder werd ;))
2 mei 2016 09:49
Volgens mij kan Bauke het goed vinden met Hesjedal. Dat is een goede zaak. Ik had vorig jaar toch een beetje het gevoel dat hij bij trek echt alleen op de wereld was.
2 mei 2016 09:55
Bij LTJ werd hij pas in de steek gelaten, de enige die hem daar een beetje vatte was vrolijkerd Vanmarcke. In het algemeen heb je aan één of twee ploeggenoten waarmee je het goed kan vinden en veel dezelfde koersen rijdt wel genoeg.
2 mei 2016 10:02
@romans

Het ligt niet altijd aan een ander.
2 mei 2016 10:08
Oh, Mollema is idd een eigenheimer van jewelste niet normaal, dat weten we onderhand wel. Toch blijft het dan gek wanneer een gehele equipe je niet trekt en dan ook nog terwijl je zo'n beetje de belangrijkste renner bent.
2 mei 2016 10:14
Wie is Keith Bontrager die genoemd wordt in de tweet van Hesjedal? Volgens mij een supporter of een wielertoerist want kan hem niet vinden in de database van PCS of CQ.

Edit: gevonden
2 mei 2016 10:17
Mollema onderstreept zijn karakter maar weer eens.

@JanJanssen
Bij sommige Nederlandse renners ligt het altijd aan een ander of aan externe omstandigheden. Namen noemen wekt alleen maar negativiteit op. Iedereen zal wel weten over wie ik het heb.
2 mei 2016 10:23
@RV

ik kan me nog een veel sterkere lau herinneren die hem op sleeptouw nam de mont ventoux op.
2 mei 2016 10:25
Stetina trekt veel op met Mollema en volgens mij liggen die elkaar wel. Goede zaak. Inderdaad beter dan met Jungels vorig jaar, die hem in de belangrijkste ritten in de steek liet en voor eigen ereplaatsjes ging rijden. Of hij ook bij TLJ in de steek is gelaten weet ik niet, volgens mij hooguit door Ten Dam in het laatste jaar. De rest van de ploeg heeft zich, naar ik heb kunnen zien, altijd in dienst gesteld van die twee.

Giant blijkt nu stiekem toch voor een klassement te zijn gegaan. Misschien toch ook de insteek van de Giro dan?
2 mei 2016 10:39
Mollema had dit ff nodig, nu het dit jaar toch allemaal niet ging zoals gewenst. Samen met zijn top-10 in LBL geeft dit goede moed.

Qua ziek zijn, tja, met een beginnende verkoudheid is soms nog prima te presteren. Hopelijk krijgt hij er geen terugslag van. Al is Mollema wel vaker 'eventjes tussendoor' ziek.
2 mei 2016 10:55
Stetina was trouwens de enige steun die hij nog had; Bonifazio zal zich hebben gespaard voor de sprint en de rest was allemaal al afgestapt. Dat laatste heeft ze uiteindelijk een hele grote kans op de rit gekost.
2 mei 2016 10:59
Hup Mollema, nu nog zorgen dat je niet ziek wordt.
Van Dumoulin en zijn ploeg wordt ik zo langzamerhand moe. Eerst gaat onvoorspelbaar voor de tijdritten naar Ronandië, nu is het klassement weer het belangrijkste. Zelf zullen ze het gerust wel weten, maar maak dat dan gewoon bekend zou ik zeggen.
2 mei 2016 11:21
@vlek en Turtlehead - Giant had ook aangekondigd hier voor het klassement en de tijdritten te komen... Ze geven alleen aan dat hij niet voor een klassement in de Giro zal gaan, maar voor de tijdritten.
2 mei 2016 11:35
Het is toch volkomen onbelangrijk wat een ploeg van tevoren stelt te doen tov van hetgene dat eruit komt rollen ?
2 mei 2016 11:46
Ik zie het inderdaad.

@ RV; onbelangrijk niet, maar dat het uiteen kan lopen lijkt me duidelijk. Hier zou het echter gaan om een verschil tussen wat ze van te voren stellen te willen doen en wat ze achteraf als vooraf gestelde doelstelling presenteren. Dat is een ander verschil, dan dat tussen doelstelling en uitwerking.
2 mei 2016 12:24
Dumoulin heeft duidelijk aangegeven dat hij voor etappewinst en een klassement naar romandie ging. In de giro gaat hij enkel voor etappewinst, maar dat zei hij volgens mij vorig jaar ook voor de vuelta
2 mei 2016 12:59
@ sooike

Je bedoelt vast renners in dat gele tenue.
Wel opvallend dat sinds Mollema een ander kleur shirtje heeft, hij opeens wel karakter heeft volgens jou.
2 mei 2016 13:13
Mollema is altijd ziek, zwak en misselijk. Zo goed vind ik deze prestatie niet hoor..
2 mei 2016 13:41
belankrijke tweet . slechte dag, trots uitgereden ( damesetappe ).
2 mei 2016 15:07
Mooi dat respect van je vakgenoten. Mollema is een karakter man.
2 mei 2016 17:34
Raw Grit, is more than Grinta. Hard als kiezel. En niet alleen in de koers. Jammer dat dit met zo'n slap begrip als grinta vertaald wordt. Grinta klinkt als een goed ontbijt maar dan houdt het ook wel op, je wordt er zwaar van.
Klopt het dat Mollema met een stalen stuur rijdt ? Carbon schijnt hij telkens weer kapot te trekken.
2 mei 2016 22:49
True grit. Wat zouden ze in Amerika van de naam van Boo-honey vinden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.