Mollema: “Ik was gewoon niet goed genoeg”
zondag 1 september 2013 om 21:02

Mollema: “Ik was gewoon niet goed genoeg”

Mollema

foto: Sirotti

De kopmannen van Belkin in de Vuelta beleefden zondag opnieuw geen geweldige dag. Laurens ten Dam en Bauke Mollema kwamen op de steile slotklim respectievelijk als 24e en 25e boven. “Het begin van de etappe was goed te doen, maar de finale was echt lastig”, zegt Mollema op de ploegsite over vandaag. “Het was een beetje hetzelfde verhaal als gisteren. Ik was gewoon niet goed genoeg.”

Ook Laurens ten Dam is nog op zoek naar zijn topvorm. “Ik voel me niet super hier, maar probeer niet te veel te vergelijken. Ik ben op zoek naar het gevoel van de Tour, maar toen was ik in topvorm en het is lastig om dat weer terug te halen. Ik moet het gewoon doen met de benen die ik heb. Zo’n explosieve finish is niet echt mijn ding, maar ik heb alles gegeven.”

“Na de finish kon ik geen trap meer doen”, vervolgt Ten Dam, die op een zeventiende plek staat in het algemeen klassement. “Ik moet deze Vuelta gewoon blijven knokken en loeren op mijn kansjes. Zuinig rijden is ook belangrijk, want met krachten verspillen heeft nog nooit iemand top tien gereden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.