‘Moscon ontbreekt in Giro-selectie Team Ineos’
zondag 5 mei 2019 om 11:55

‘Moscon ontbreekt in Giro-selectie Team Ineos’

Gianni Moscon zal dit jaar niet aan de de start staan van de Giro d’Italia. Volgens La Gazzetta dello Sport was La Corsa Rosa aanvankelijk opgenomen in het wedstrijdprogramma van de 25-jarige Italiaan, maar zou na een teleurstellend voorjaar besloten zijn om het plan om te gooien.

Moscon kent tot dusver een teleurstellend seizoen. In Tirreno-Adriatico moest hij vroegtijdig opgeven en in de voorjaarsklassiekers wist hij geen ereplaats te behalen. Zijn werkgever Team Ineos kiest daarom voor een alternatief programma, met onder meer de Tour de France.

Sivakov kopman
Gisteren werd al bekend dat kopman Egan Bernal vanwege een sleutelbeenbreuk de Giro aan zich voorbij zal moeten laten gaan. De ploeg zal het nu moeten hebben van zijn klimmers Pavel Sivakov, Tao Geoghegan Hart, Ivan Ramiro Sosa en Jhonatan Narvaez. Naar verwachting maken Salvatore Puccio, Christian Knees en Sebastián Henao de selectie compleet.

De nog maar 21-jarige Rus Sivakov gaat volgens de roze sportkrant zaterdag in Bologna van start als nieuwe kopman. Sivakov won vorige week nog het eindklassement in de Tour of the Alps.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.