MTN-Qhubeka denkt aan groene trui in Tour de France 2015
zaterdag 18 oktober 2014 om 10:38

MTN-Qhubeka denkt aan groene trui in Tour de France 2015

MTN

foto: Sirotti

Het etappeschema van de Tour de France wordt volgende week bekendgemaakt. Dan begint meteen de strijd om de felbegeerde wildcards. MTN-Qhubeka is één van de kanshebbers. De nieuwe ploeg van Theo Bos ziet de groene trui als mogelijk doel.

De Zuid-Afrikaanse formatie heeft een aantal sterke renners aangetrokken. Naast Bos zullen ook onder meer Edvald Boasson Hagen, Matthew Goss en Tyler Farrar bij de ploeg gaan rijden. Ze lijken daarom een goede kans te maken op een uitnodiging van de Tour-organisatie. “Maar niets is zeker als het gaat om wildcards van de ASO”, stelt ploegmanager Brian Smith tegenover Cyclingnews.

Vanwege het samensmelten van Garmin-Sharp en Cannondale is er volgend seizoen waarschijnlijk één WorldTour-ploeg minder. “Ik weet niet wat ze daarmee gaan doen. Ik vermoed dat ze daarom vijf wildcards gaan weggeven (in plaats van vier, red.). Cofidis zal daar zeker bij zijn. Bretagne, IAM Cycling en Bora maken ook kans. Bora reed dit seizoen goed en is belangrijk voor de Duitse markt.”

Smith krijgt bij de ploegenpresentatie de kans om de ASO te overtuigen. “We zullen tegen ze zeggen dat we momenteel niet naar het klassement kijken. Ik denk dat de groene trui een mogelijk doel kan zijn, maar we gaan zonder twijfel voor etappezeges. We zouden de eerste Afrikaanse ploeg naar de Tour kunnen brengen en het minimum zou dan een ritzege zijn.”

“We hebben bovendien onze Afrikaanse klimmers. We willen hen de kans geven om te laten zien wat ze kunnen in de bergen. Ik geloof in de renners die we hebben en het talent. We zouden Tour-etappes kunnen kleuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.