Na eerste profzege spreekt Tobias Lund Andresen zijn dank uit aan Fabio Jakobsen
Jakobsen en Lund Andresen - foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2024 om 15:44

Na eerste profzege spreekt Tobias Lund Andresen zijn dank uit aan Fabio Jakobsen

De eerste profoverwinning uit de carrière van Tobias Lund Andresen was er mede dankzij Fabio Jakobsen, ook al was de Nederlandse kopman van dsm-firmenich PostNL zelf gelost. Zijn Deense ploeggenoot won in Bodrum de sprint van een klein peloton en bedankte na afloop Jakobsen. “Hij heeft veel vertrouwen in mij en steunde mij echt. Toen hij loste, gaf hij aan dat winnen mogelijk was voor mij.”

“Dit is weer een nieuwe stap in mijn carrière”, aldus Lund Andresen in zijn eerste reactie na de vierde etappe van de Ronde van Turkije. Een lastige rit met serieus wat hoogtemeters. “Als Fabio het redde, gingen we voor hem, maar hij had de benen niet. Met Frank van den Broek en Julius van den Berg maakten we vervolgens een plan. Zij hebben mij geweldig geholpen in de finale. Ik zat perfect geplaatst en kon zo naar de zege sprinten.”

De etappes in Turkije zijn niet zo vlak als het kaartje eruit ziet, volgens de Deen. “Het is lastiger dan mensen denken, we moeten echt veel klimmen. En het asfalt in de bergen is niet al te best, dus het voelt alsof er kasseien liggen”, legt hij uit. “Voor mij is dat wel goed. Met mijn vertrouwen zit het wel goed. Ik heb vertrouwen in mezelf, maar Fabio geeft mij dat ook. Hij gaf aan dat winnen voor mij echt mogelijk was.”

“Het is mooi om ook de leiderstrui te hebben, dat een mooie bonus”, zegt Lund Andresen, die zich wil ontwikkelen als puncheur. “De echte sprinters waren gelost vandaag, zoals Fabio en Sam Welsford, maar ik zie mezelf als een ander type sprinter. Net als Danny van Poppel. Ik hoop dat ik mij nog meer kan focussen op de heuvels, zodat ik mij op dagen als deze kan focussen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.