Na-Tourcriterium Herentals strikt naast Van Aert ook Van der Poel en Girmay
foto: Cor Vos
woensdag 27 juli 2022 om 12:11

Na-Tourcriterium Herentals strikt naast Van Aert ook Van der Poel en Girmay

Het na-Tourcriterium in Herentals kan rekenen op een sterk deelnemersveld. Nadat eerder al de komst van thuisrijder Wout van Aert bekendgemaakt was, presenteert de organisatie nu twee nieuwe namen: Mathieu van der Poel en Biniam Girmay.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Van Aert, Van der Poel en Girmay, staan onder anderen ook Arnaud De Lie en Tim Merlier aan de start in Herentals. Medeorganisator Philippe Mariën is content met het deelnemersveld, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Het wordt steeds moeilijker om een deelnemersveld samen te stellen voor een criterium. De kalender raakt steeds voller, de ploegen zijn soms op drie fronten tegelijk actief, en een aantal renners zijn al op stage voor de Vuelta en het najaar. Maar al bij al zijn we toch heel tevreden over ons deelnemersveld.”

Van der Poel reed de afgelopen dagen al de nodige criteriums in Nederland. Maandag won hij in Boxmeer, dinsdag was hij de beste in Surhuisterveen. Woensdag tekent hij dan weer het presentieblad bij de Acht van Chaam. Van Aert reed voorlopig enkel in Roeselare, waar de winnaar van de groene trui in de Tour tweede werd achter Yves Lampaert. Voor Girmay zal het criterium in Herentals zijn eerste worden, hij is tot en met woensdag immers actief in de Tour de Wallonie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.