Nairo Quintana: “Uit respect viel ik niet aan”
foto: La Presse
dinsdag 23 mei 2017 om 20:29

Nairo Quintana: “Uit respect viel ik niet aan”

Nadat Tom Dumoulin afgelopen zondag op Nairo Quintana had gewacht, wilde laatstgenoemde vandaag wat terugdoen. Dat zegt de Colombiaan op de website van Movistar.

“Om de een of andere redenen verloor de leider in het klassement het contact met onze groep”, begint Quintana zijn verhaal. “Toen hij dat moment kende, viel ik niet aan. Het was een gebaar van respect, aangezien hij ook sportief was toen ik ten val was gekomen afgelopen zondag. Andere ploegen wilden echter hun eigen koers rijden, niet zozeer om te profiteren van het pechgeval maar gewoon voor hun eigen belang.”

Quintana is “al met al” tevreden over de uitslag van vandaag. “We moeten blijven knokken tegen Dumoulin, maar het is nu ook belangrijk om op Nibali te letten.”

RIDE Magazine
83 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2017 20:31
Die Nibali is gewoon een naar mannetje. Maar goed dat wisten we. Toch respect voor ploegen als Movistar en Katusha.
23 mei 2017 20:34
Op dat moment was hij de leider en legt de koers stil totdat de echte leider terug is.
23 mei 2017 20:36
wat een slappe hap inderdaad zeg. Als hij het zo belangrijk vond dat er niet gereden werd had hij dat duidelijk moeten maken.
23 mei 2017 20:36
Die Nibali is inderdaad al jaren een ontzettende grote droeftoeter, totaal geen respect voor die man. Het is natuurlijk een mooi verhaal van Nairo, maar hij zette wel gewoon een mannetje op kop en was maar wat druk met zn oortje. Een beetje leider gaat gewoon op de eerste rij zitten en zegt; nu wachten we........De eerste die aanzet haal je terug en scheld je de huid vol.
23 mei 2017 20:42
Onzin natuurlijk. Ze zijn er allemaal als de kippen bij om maar niet als "schuldige" aangewezen te worden. Als ze echt even inhouden (en dan praten we over 2 minuutjes) is Dumoulin weer terug na zijn sanitaire stop.
23 mei 2017 20:43
Wat mij net opvalt is dat Ten Dam zegt dat ze bewust ervoor hebben gekozen om net voor de klim te gaan stoppen.
Zouden ze werkelijk denken dat de secondes bergop minder hard gaan of dat Dumoulin bergop makkelijker een gat dicht gaat rijden op Quintana?
Getuigd in ieder geval niet van een tactische beslissing, en zelfs mogelijk een hele dure beslissing.
23 mei 2017 20:44
Quintana heeft niets fout gedaan, die moet gedacht hebben in eerste instantie dat Tom een technische probleem had en heeft niemand op kop gezet en netjes gewacht, Nibali en zijn teamgenoten daarintegen niet, Kwam dat Quintana goed uit, tuurlijk.. maar het waren Nibali zijn mannen in eerste instantie, daarna kwam Amador enzo maar toen had Quintana lang genoeg gewacht en was het duidelijk dat het geen technische mankement was en Tom gewoon niet fris was. Slechte zaak van Nibali, maargoed dat wisten we al van vorig jaar dat hij maling heeft aan de ongeschreven regels, Hoop dat Tom & Nairo of misschien andere renners zoals Froome dit zien/onthouden volgende keer als Nibali een keer pech heeft in een Tour of Vuelta of misschien wel later deze giro, zou prachtig zijn als hem morgen zoeits dergelijks overkomt en Movistar/Sunweb gaan rijden!
23 mei 2017 20:44
Maar ja, Quintana was niet de leider van die groep. Het roze of geel maakt je leider en dan kun je zoiets misschien afdwingen.
23 mei 2017 20:44
Onzin natuurlijk.
Ik vind het heel erg spijtig wat Dumoulin overkwam. Maar Nibali als zondebok gebruiken is heel belachelijk.
23 mei 2017 20:44
Is natuurlijk kolder. Heeft niks gedaan, dus dat hele respect stukje kan wel weg. Als hij echt een dienst terug wilde bewijzen had hij zich inderdaad op kop gezet en iedereen het duidelijk gemaakt. Waarschijnlijk denkt hij nu dat het quitte staat.
23 mei 2017 20:45
Gladjakker, roemt alleen zijn eigen prestatie wederom, zoals Haenen zou zeggen: ik ben gewoon een beetje misselijk.
23 mei 2017 20:48
Tom had zelf even tegen Quintana en Nibali moeten zeggen, jongens wacht ff ik moet heel nodig. Ten dam had ondertussen biertjes kunnen uitdelen. Iedereen blij.
23 mei 2017 20:50
@schipperaar Inderdaad, vaak geven renners anderen ook nog wel een complimentje als ze goed hebben gereden. Heb dat ook nog nooit echt van Quintana gezien.
23 mei 2017 20:51
Amador deed anders nog wat flinke beurten op kop!
23 mei 2017 20:51
Dat niet aanvallen vind ik maar flauwekul. Je begint net aan een slotklim en er staat een etappeoverwinning op het spel. Eerder in de koers is het een ander verhaal. Nibali reed bv lek in de tour van 2015 aan de voet van de alpe dhuez, niemand wachtte, en terecht. Koste hem denk ik wel het podium, maar dat is koers. Toen Peraud viel in de slotrit van de tour, probeerde Nibali tevergeefs het peloton stil te leggen, dus snap wel dat hij nu een beetje zijn eigen gang gaat. Zolang er geen richtlijnen zijn wat te doen bij bepaalde situaties is alles mogelijk en is er dus ook geen goed of fout. Al die discussies over onsportiviteit etc, wordt er een beetje moe van.
23 mei 2017 20:53
@ schipperaar waarom zouden ze in godsnaam moeten wachten? Ik reageer niet vaak maar ik snap hier vrij weinig van.
23 mei 2017 20:53
@skedel
Ze zaten al min of meer in de klim, je rijdt eerder weer terug 25 dan 70 in een afdaling, bewust dus, kwestie van rekenen.
23 mei 2017 20:55
@schipperaar

Alleen het feit dat de volle finale dan gaat beginnen de volgende keer misschien even meerekenen;)

daarnaast weet ik zo niet of je sneller van 0 naar 25km\ph gaat op een klim als van 0 naar 75 in een afdaling, dat heeft met meer zaken te maken.
23 mei 2017 20:57
Ik heb het nog is opnieuw bekeken en het waren de mannen van Quintana die reageerden op
de aanval van Zakarin en daarna met tempo naar boven reden
23 mei 2017 20:58
ik vind het heel jammer voor Dumoulin, maar je kan niet elke keer wachten als er 'iets'gebeurt, of dat nou een valpartij, mechanische pech of zoiets als vandaag is. Dit soort dingen gebeuren zo vaak in het wielrennen, dan ligt de koers constant stil, dat kan toch niet.. is ook niks aan om naar te kijken als de koers steeds stil ligt. Gewoon doorkoersen, hoe klote dat dan ook is voor diegene (dumoulin in dit geval)
23 mei 2017 20:59
@wheely
Stamsnijder komt morgen alsnog met biertjes

Quintana is gewoon het kleurloze type renner dat ploegorders opvolgt. Achter de schermen wordt er volgens mij enorm veel druk op hem uitgeoefend, en hij heeft niet de cojones (of gewoon de mentaliteit) om ertegenin te gaan. Maar dat maakt hem nog geen gladjakker of één van die andere scheldwoorden, vaak met een verwijzing naar zijn lengte, die hier dagelijks de revue passeren...
23 mei 2017 20:59
Zag je echt wel heel duidelijk dat hij op iedereen en alles direct, en met snee reageerde, maar zelf niets ondernam. Hij zette ook echt geen ploegmakkers aan het werk tot de voet. Bovendien word hier graag gewezen naar Quintana, maar ik zag Kruijswijk voorop ook niet echt inhouden. "Maar die weet niet wat er gebeurd is!!!i!i!!" nee, maar als je het interview hier leest, weet Quintana ook van niets. Plots was Tom gewoon weg. Terwijl toen Quintana viel, zag Dumoulin het allemaal gebeuren, want hij reed er vlak achter.
Wat moet Quintana dan doen? Drie minuten stilstaan en Kruijswijk zo al een voorsprong van 5 minuten geven op die slotklim? Dan springt Kruijswijk over iedereen naar plek twee, en als ik de meeste hier mocht geloven, gingen we de Kruijswijk van vorig jaar zien in deze derde week. En op die Kruijswijk tijd terugpakken... vergeet het maar. Als Quintana echt wou en zijn ploeg volle bak liet werken, had Tom vandaag 5 minuten verloren.

Ik vind dat Tom twee dingen moest doen: 1) vroeger die berm induiken zodat hij op het vlakke tussen de auto's in no time terug was. 2) Als leider/patron zoals hij zich profileerde, had hij voor hij zijn boodschap deed het peloton moeten vragen om kalmte. Ik ben er 100% zeker van dat er dan echt op hem gewacht ging worden. Ook door Bahrein.
23 mei 2017 21:00
Nee hij viel niet aan omdat hij het niet kon, maar liet wel zijn ploeggenoten en nibali zijn ploeg rijden.
23 mei 2017 21:00
Het feit dat Dumoulin zelf aangeeft dat het een medisch probleem is, aangezien hij dat euvel al meermaals heeft gehad is een bewijs dat ze niet moeten wachten. Gaan ze in de Tour plotseling ook gaan wachten op iedereen met een pollenallergie.

Als je zag hoe snel Quintana dat gat dichtte met Nibali leek het me duidelijk dat die eerste veel sterker was dan Nibali.
23 mei 2017 21:00
Dit is gewoon in de ploegleiderswagens bekokstoofd. Nibali en Quintana hebben gewoon de opdracht gekregen om even wat in te houden en daarna omstebeurten aan te vallen. Op die manier kun je naar elkaar wijzen of in ieder geval niet 1 schuldige aanwijzen. Het is duidelijk dat Quintana nu hoopt de imagoschade beperkt te houden. Zeker nu hij Dumoulin niet uit het roze heeft kunnen rijden en Nibali als tweede concurrent erbij heeft gekregen, wil hij geen combines tegen zich.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.