Net herstelde Sean De Bie met de schrik vrij tijdens trainingsongeval
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2019 om 21:08

Net herstelde Sean De Bie met de schrik vrij tijdens trainingsongeval

Amper vijf dagen na zijn rentree in het peloton na lang blessureleed, is Sean De Bie vandaag met de schrik vrij gekomen. De renner van Roompot-Charles werd tijdens een trainingsronde van het fietspad gereden door een onoplettende autobestuurder.

De Bie hervatte de wedstrijdcompetitie vorig weekeinde, nadat hij vijf maanden geleden in het ziekenhuis belandde na een frontale botsing met een auto terwijl hij aan het trainen was in het Italiaanse Brescia. De gevolgen waren niet min: meerdere gebroken ribben, een barst in het borstbeen, breuken in zijn schouderblad, een gekneusde long en milt én een bekkenbreuk.

Na een lange revalidatie reed hij de Schaal Sels Merksem, waarin hij 52e werd. Drie dagen later eindigde hij op de 88e plaats in de Druivenkoers-Overijse. Vandaag was hij net vertrokken voor een training, toen hij door een onoplettende automobilist van het fietspad werd gereden. Met enkele schaafwonden en een licht gezwollen kuit kwam De Bie dit keer goed weg.

“Rotzakken, in hun aluminium vehikels op vier wielen”, foeterde de renner op zijn social media. Nadat hij weer was opgelapt, kon hij zijn trainingsronde weer oppakken. Naar verluidt komt zijn programma voor de komende weken niet in het gedrang.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.