Nico Verhoeven: “Wet van Murphy in Plouay”
zondag 1 september 2013 om 21:06

Nico Verhoeven: “Wet van Murphy in Plouay”

Lars Boom

foto: Sirotti

Belkin Pro Cycling Team kende een ongelukkige dag in de GP Ouest France Plouay. De Nederlandse wielerformatie selecteerde slechts zes renners voor WorldTour koers in Bretagne. Door de ziekte van Lars Petter Nordhaug startte Belkin slechts met vijf man. Enkel Lars Boom en Tom Leezer zagen vandaag de finish. Ploegleider Nico Verhoeven sprak van de Wet van Murphy.

Lars Boom was na de Eneco Tour met vertrouwen afgereisd naar Bretagne. In de derde etappe zich in eigen dorp goed meten met André Greipel in een sprint, maar in Plouay zat het hem niet mee. Hij werd ingesloten in de eindspurt. De Nederlander eindigde op de dertiende plaats.

“Je zou kunnen spreken van de Wet van Murphy, want ook voor de andere mannen verliep de koers verre van vlekkeloos”, zegt ploegleider Nico Verhoeven. “Al voor de start moest Lars Petter Nordhaug afzeggen vanwege ziekte en tijdens de koers moesten drie van de vijf overgebleven renners de strijd vroegtijdig staken.”

“Sep voelde zich halverwege niet helemaal lekker, terwijl Wilco Kelderman en Paul Martens in de laatste ronde tegen het asfalt gingen en ook niet verder konden”, aldus Verhoeven. “Dat was een flinke domper, want met Wilco hadden we op een van de laatste klimmetjes nog wat kunnen proberen, terwijl Paul op deze aankomst waarschijnlijk ons beste man is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.