Nicolas Roche nog zeker twee jaar bij Team Sunweb
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2019 om 10:31

Nicolas Roche nog zeker twee jaar bij Team Sunweb

Nicolas Roche heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Team Sunweb. De Ier, die in de afgelopen Vuelta a España drie dagen de rode trui droeg, tekende bij tot einde 2021. Ook Asbjørn Kragh Andersen verlengde zijn contract tot 2021.

Roche (35) is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg, nadat hij afgelopen winter overkwam van BMC. In de eerste maanden bij Sunweb reed hij vooral in dienst van zijn ploegmaats, maar daarna volgde al snel de tiende plaats in de Ronde van Zwitserland. Daarna reed hij de Tour de France, waarin hij in Brioude naar de zesde plek reed. Vervolgens startte hij ook in de Vuelta a España, waarin hij drie dagen de leiderstrui droeg. Een valpartij zorgde voor een abrupt einde.

“Ik ben heel erg blij dat ik voor twee seizoenen bijtekende. Ik heb hier mijn plekje gevonden en heb plezier in de rol die ik het afgelopen jaar in de ploeg vertolkte”, reageert Roche. “Het is geweldig om mijn ervaring te kunnen delen met de jongere jongens en ze te helpen in de grote ronden. De dagen in de rode trui van de Vuelta waren het hoogtepunt van het seizoen. Ik kijk uit naar komend jaar.”

Asbjørn Kragh Andersen
Ook Asbjørn Kragh Andersen verlengde zijn contract bij Sunweb, waardoor hij ook de komende seizoenen ploegmaat is van zijn jongere broer Søren. De 27-jarige Deen kwam vorige winter over van Virtu Cycling en had dit jaar vooral een helpende rol in de klassiekers en in de lead-out van de sprinttrein. “Mijn doel voor volgend seizoen is blijven verbeteren en het team aan meer zeges helpen. Samen met het team zou ik graag eens een van de klassiekers willen winnen.”


Lees ook: Marc Reef: “Je doet huidige renners te kort door te stellen dat we opnieuw beginnen”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.