Niels Albert: “Ik heb alles of niks gespeeld”
zondag 29 januari 2012 om 17:27

Niels Albert: “Ik heb alles of niks gespeeld”

Niels Albert werd vandaag in het zand van het Belgische Koksijde op een overtuigende manier wereldkampioen veldrijden. De 25-jarige Belgische veldrijder was beduidend sterker dan de concurrentie en maakte met zijn zege in de mondiale titelstrijd zijn seizoen in één keer geslaagd.

Al in de eerste ronde ging Albert op avontuur. Zijn tegenstanders zagen hem niet meer terug. “Ik heb alles of niks gespeeld. Het is alles geworden. Ik had een zeer goede dag. Mijn start was perfect. Ik wist dat het zwaar zou worden in het zand. Als je alleen rijdt, kan je zelf je spoor kiezen,” vertelde hij na afloop tegen de tv-camera’s.

Hij dankt zijn titel mede aan een opmerkelijke voorbereiding. “Na mijn blessure in Spanje heb ik uren op het strand doorgebracht. Ik draaide de hele tijd rond stoelen,” bekende hij.

Albert – die in 2009 in Hoogerheide al eens wereldkampioen werd – ziet deze zege als het hoogtepunt van zijn carrière. “Dit zal ik niet snel evenaren. Het is de grootste overwinning van mijn carrière.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.