Nils Politt en Rick Zabel langer bij Katusha-Alpecin
Nils Politt - foto: Sirotti
vrijdag 6 juli 2018 om 12:51

Nils Politt en Rick Zabel langer bij Katusha-Alpecin

Nils Politt en Rick Zabel hebben hun contracten bij Katusha-Alpecin met twee jaar verlengd. De 24-jarige Duitsers rijden daardoor tot en met 2020 voor de formatie van manager José Azevedo, die vol lof is over het duo.

“Nils liet dit jaar zien dat hij heel goed uit de voeten kan in de klassiekers met zijn zevende plaats in Parijs-Roubaix”, zegt Azevedo over Nils Politt. “Toen bij ons tekende, zagen we een renner met heel veel potentie en nu heeft hij de rijpheid die we verwachtten. We blijven ons vertrouwen in hem stellen en hij is een belangrijk onderdeel van ons team.”

Azevedo had ook lovende woorden over voor Rick Zabel, die hij beschouwt als een sterke renner en die hij bovendien belangrijk werk heeft zien verrichten als lead-out voor Alexander Kristoff en Marcel Kittel. “Daarnaast denk ik dat Rick ook een winnaar kan zijn en dat wordt de volgende stap voor hem.We weten dat hij de lead-out kan doen, maar we geloven ook dat hij kan winnen.”

Politt en Zabel staan morgen allebei aan de start van de Tour de France namens Katusha-Alpecin, dat op Kittel rekent in de massasprints en op Zakarin in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.