Ochowicz (BMC): “Gilbert moet geduld hebben”
foto: Sirotti
maandag 15 juni 2015 om 13:53

Ochowicz (BMC): “Gilbert moet geduld hebben”

Warm of koud worden ze bij BMC niet na de uithaal van Philippe Gilbert in Het Nieuwsblad zaterdag. De Belg, die het onbegrijpelijk zei te vinden dat hij nog geen zekerheid was voor de Tour de France, moet geduld uitoefenen. “Hij is niet anders dan anderen.”

“Ik kan mij daar echt niet veel van aantrekken”, reageert manager Jim Ochowicz tegenover Het Laatste Nieuws. “Alleen Van Garderen is op dit moment een zekerheid. Ik denk dat het bij ons niet anders is dan bij andere teams. Als je daar gaat vragen wie de Tour rijdt, zullen ze ook het antwoord schuldig blijven. Philippe moet geduld oefenen. Hij is niet anders dan anderen.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2015 14:00
haarscheurtjes in het BMC-bolwerk....
15 juni 2015 14:02
Bij Eurosport wisten ze gisteren stellig dat Van Avermaet ook al zeker was. En dat daar de bron zou liggen van Greg's frustratie. Maar het antwoord van Ochowicz komt wel vreemd over. Natuurlijk als een journalist bij andere ploegen gaat navragen krijgt hij dat te horen. Maar bij andere ploegen weten wel veel renners al dat ze (onder voorbehoud) zeker zijn van een Tourdeelname. Verder was het natuurlijk niet verstandig van Gilbert om dit in de media uit te willen vechten.
15 juni 2015 14:04
Bij vele ploegen weten de renners als of ze erbij zijn of niet. De ideale 9 staan op papier, en 1-2 vervangers houden zich klaar. Zeker de toppers die naar de tour gaan weten dat al. Vermoedelijk gaat gilbert niet naar de tour
15 juni 2015 14:06
@ Rahimns:
profiel van de Tour gezien? er zijn een paar aankomsten die Gilbert op het lijf geschreven zijn. maar Ochowitz zet dus liever in op een top 10 plek voor van Garderen.
15 juni 2015 14:08
@achtpuntzes, Als ze Gilbert op het lijf geschreven zijn, geldt dat ook voor de Valverde's, Purito's, Sagan's etc van deze wereld. En Gilbert is imo lang niet meer de renner van enkele jaren terug die dan een zekerheidje was. Daar veranderen twee mooie ritten in de giro niks aan.
15 juni 2015 14:10
@achtpuntzes ik zou Gilbert absoluut meenemen en hem die zekerheid al lang gegeven hebben. Vind gewoon de hele gang van zaken bijzonder binnen deze ploeg.
15 juni 2015 14:15
in ieder geval zie ik Gilbert niet lang meer bij deze ploeg blijven. hij dicht zichzelf nog een bepaalde status toe die hij van zijn ploeg niet krijgt, en dat steeds terugkerende gedoe met van Avermaet zal hem ook al langer de keel uithangen.
15 juni 2015 14:16
Dit zal de teamspirit bij BMC ten goede komen!
15 juni 2015 14:17
Ik ben vooral verbaasd dat wij dit allemaal van zo dichtbij mogen volgen. Denk dat mijn baas met dergelijke publieke uitlatingen mijnerzijds niet zo blij zou zijn...
15 juni 2015 14:19
Gilbert niet anders dan andere? Zorgt nog altijd voor de grootste overwinningen bij BMC..
15 juni 2015 14:21
Rare ploeg dat BMC, heb er weinig mee maar ze hebben wel een aantal erg goede renners.
15 juni 2015 14:23
Zoveelste falen van de BMC-ploegleiding. 'Gilbert is niet anders dan anderen', umh wat? Je kunt vinden wat je wilt van Gilbert's soms wellicht wat cocky aandoende houding, maar dit slaat natuurlijk nergens op. Bovendien krijgt hij dan verdomde veel betaald voor iemand die niet anders is. Lijkt me niks mis met een cultuur binnen een ploeg waarin een enkeling gezien zijn palmares (mits vorm getoond, wat zo is) af en toe een streepje voor heeft.
15 juni 2015 14:26
Met 7 man ipv 8 ondersteuning gaat Van Garderen ook heus wel 6e worden...
15 juni 2015 14:26
Ik snap dit soort psychologie v/d koude grond nooit... Of zouden wielrenners hier echt iets mee opschieten en dit niet doorzien?? Dit is imo echt een aanpak van de vorige eeuw. Op 80% is Gilbert al een superknecht
15 juni 2015 14:29
Van Avermaet zie ik nog zeker wel een rol als knecht vervullen voor TJ, zeker in de kasseienetappe. Gilbert is op dat vlak gewoon meer een einzelganger. Niets mis mee, maar wel als je het doel van BMC in deze tour kent.
BMC heeft de druk erop zitten van de hoofdsponsor om voor het klassement te gaan. Als dat het doel is, is men beter af met een extra knecht die de z'n ballen eraf draait voor TJ. Ook al is dat 'slechts' voor een top 10. Een team is doorgaans niet gebaat bij de aanwezigheid van een prima-donna die 'misschien' een rit wint. Die rit is het doel niet.
15 juni 2015 14:29
Toch niet slim van BMC, Gilbert heeft toch een prachtige erelijst en ookal laat je hem maar de eerste 2 weken van de Tour fietsen, kans dat hij een overwinning behaalt lijkt mij zeer aanwezig. Ik zie hier 2 iets te grote EGO's met elkaar botsen, waarbij ik Gilbert dit keer gelijk geef. Hij heeft niets meer te bewijzen en daarom zouden ze hem zeker een plek kunnen toezeggen. De laatste 1,5 week is echt van belang voor van Garderen en daarbij kan de Waal het prima zelf af en hoeft hij geen ondersteuning van iemand, net als Van Avermaet overigens. Dan heb je dus nog 6 knechten voor Van Garderen over, lijkt me zat. Daarnaast moet TJ het toch zelf doen op de laatste col, want er zijn er maar weinig in zijn ploeg die ik mee zie doen vooraan als Sky doortrekt zoals afgelopen dagen.
@Har77: een rit levert ook aardig wat publiciteit op en Gilbert weet wel wat het is om in beeld te rijden. Daarbij staat hij helemaal niet bekend als Prima Donna, het is gewoon een ijzersterke coureur die ook van waarde is voor TJ de eerste week, absoluut. Zolang hij ook maar voor eigen kans mag gaan, lijkt me fair. Ochowicz maakt nu van hem een prima donna met zijn misplaatste en nocholante reactie dat "hij gelijk is aan zijn ploeggenoten". Nou, dat is dus niet zo, niet in resultaten, capaciteiten en zeker niet in salaris. Jammer, maar daar motiveer je een renner tegenwoordig echt niet mee, onzinnige politiek spelletjes met een gegarandeerde negatieve uitkomst. Ochowicz maakt hier een flinke uitglijder mijn inziens.
15 juni 2015 14:31
Is een hoop flauwekul wat Ochowicz uitkraamt. Eén van de duurste ploegen uit het peloton die prat gaan op wetenschappelijke trainingsmethoden en dan weten de renners veertien dagen voor de Tourstart niet eens of ze mogen meerijden. Kom nou...
15 juni 2015 14:41
@VVV: ploeg heeft een doel uitgesproken....en dat doel is het GC met Van Garderen. Het doel is dus niet een ritzege voor iemand anders. Dat een rit publicitair interessant kan zijn; +1, maar als het management dat niet als doel heeft zal men de ploeg ook anders inrichten.
BMC heeft problemen door de tegenvallende verkoopresultaten. Wil men in de US meer verkopen, hangt dat samen met een goed resultaat van een Amerikaan in een GC.
Begrijp het doel volkomen, maar vrees voor de uitvoering.
15 juni 2015 14:42
Er is een groot verschil bij meeste ploegen lijkt mij tussen wat je intern bespreekt en wat je tegen de media zegt.
Het lijkt mij trainingstechnisch verstandig om in januari al 10 of 11 man aan te wijzen voor de tour en dan weet je van een stuk of 7 allang dat ze zeker zijn. Dat je dan tegen de media zegt dat je nog geen idee hebt, om misschien je renners in de luwte te houden, om misschien er zelf een groter media dingetje van te kunnen maken of misschien omdat je niet 3 keer je ploeg wilt wijzigen tegenover de media (omdat iemand totaal niet in vorm raakt of een sleutelbeen breekt of zo). Dat lijkt mij niet meer dan logisch.
Maar waarom een renner van het kaliber Gilbert, er is in principe geen enkele vergelijkbare renner in die ploeg, nog geen duidelijkheid heeft is gewoon raar. Je moet twee weken van tevoren toch wel weten of je een knecht mee neemt of iemand die voor 1 of 2 individuele overwinningen gaat.
15 juni 2015 14:48
@Har: Het is inderdaad een verdedigbare keuze als ze vol voor Van Garderen gaan, maar laat dat dan gewoon op tijd weten aan Gilbert.
15 juni 2015 15:21
Ik vind dit echt bizar. Dit gaat voor Gilbert niet alleen over de tour maar ook zijn programma richting de belangrijke wedstrijden in het jaar (Canada en vervolgens WK). Wel of niet de tour rijden is ook een wereld van verschil daar naar toe.
15 juni 2015 15:34
Wat maakt het uit of je nou met 6 of 7 knechten naar de Tour gaat. 4 van de 6 moet na 3 km klimmen er toch al van af. Neem Gilbert gewoon mee dan heb je tenminste een ritzege/ dichte ereplaats binnen mocht TJ tegenvallen
15 juni 2015 15:38
@verwiggistan +1
Maar zelf als ze vol voor VG gaan, geef Gilbert de keuze.. ook als knecht is hij beter dan gemiddelde knecht.. zeker in die ploegentijdrit.
Maar hij moet dan zijn persoonlijke ambities bijstellen.

PS. Hoop dat hij mee mag en dat hij zijn ding mag doen :D
15 juni 2015 15:50
Hij moet gewoon geduld hebben die Gilbert. Wat heeft hij nou bewezen.
In de Amstel kon hij geeneens een sprinter lossen op 'zijn' Cauberg. ;)
15 juni 2015 16:14
@har: en dan gaat Van Garderen knetterhard op zijn plaat de eerste week en Gilbert heeft ie thuisgelaten, nee, dan zijn de sponsors blij. Hij kan ze makkelijk allebei meenemen en dat doet ie als ie slim is. Gilbert is echt wel loyaal, die begrijpt hoe het werkt in de wielerwereld. Enige wat hij er voor terug wil, is de vrijheid om in 2/3 ritten voor zijn eigen kansen te gaan, niks mis mee, een overwinning in de eerste week van een grote ronde, is altijd een enorme boost voor het moraal van de ploeg. En hij hoeft geen knechten zoals TJ, hij regelt het zelf gewoon in de koers, die man kan zich prima verstoppen als het moet. Sterker: Van Garderen kan zichzelf een enorme dienst bewijzen door Gilbert juist mee te vragen, dan doe je het pas slim als kopman! Je weet dat er een moment komt, een belangrijk moment voor jouw klassering, dat hij zijn ballen eraf draait voor jou. Zo werkt het namelijk ook in het wielrennen. Benieuwd of TJ en Ochowicz dat snappen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.