Olympia’s 3M Tour begint met ploegentijdrit
donderdag 8 januari 2015 om 16:57

Olympia’s 3M Tour begint met ploegentijdrit

Olympia’s 3M Tour start op dinsdag 12 mei met een ploegentijdrit van vijftien kilometer in Assen. Diezelfde dag is Assen het vertrekpunt van de tweede rit in Nederlands oudste etappekoers met aankomst in Ureterp. Assen wil zich met het evenement nog nadrukkelijker op de kaart zetten als hoofdstad van fietsprovincie Drenthe.

Organisator Thijs Rondhuis is blij met deze openingsrit voor zijn ronde. “Het is mooi dat we met Assen een stad met uitstraling hebben gevonden voor de start van de 63e Olympia’s 3M Tour.” Met de start en finish in het centrum van Assen en over het TT circuit heeft de ronde volgens Rondhuis een prachtige entourage. “Na vier jaar wordt het Noorden weer aangedaan, we proberen Olympia’s 3M Tour terug te brengen naar alle windstreken van Nederland en de betrokkenheid van Assen is daarbij een heel mooie stap.”

De tweede rit van Olympia’s 3M Tour voert zoals gezegd van Assen naar Ureterp. Deze Friese plaats zette zichzelf in het verleden al meerdere keren op de kaart als wielerdorp, zo vond vorig jaar het NK wielrennen voor junioren en nieuwelingen en elite-zonder-contract nog plaats in Ureterp. Na de aanloop in Drenthe voert de 150 kilometer lange rit ruim honderd kilometer lang door de Friese Veenwouden.

Twee trouwe etappeplaatsen keren terug in het ritschema. De tweede wedstrijddag zou vrijwel zeker naar Gendringen gaan. Een dag later is het Limburgse Reuver gastheer van de derde wedstrijddag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.