Ook Xandro Meurisse wordt ploegmaat van Mathieu van der Poel
© Cor Vos
woensdag 23 september 2020 om 07:00

Ook Xandro Meurisse wordt ploegmaat van Mathieu van der Poel

De handtekeningen ontbreken nog, maar Xandro Meurisse (28) heeft een mondelinge overeenkomst met Alpecin-Fenix, het ProTour-team met Mathieu van der Poel als uithangbord. Meurisse wordt de vierde inkomende transfer voor het ambitieuze team.

Meurisse (Circus-Wanty Gobert) kondigde maanden geleden al aan dat hij een stap hogerop wilde zetten. Liefst naar de WorldTour, vertelde hij er toen bij. Na een aantal verkennende gesprekken bleven NTT en Cofidis over. En omdat het Zuid-Afrikaanse team nog steeds op zoek is naar een nieuwe naamsponsor en voorlopig geen officieel bod kan doen, lag Cofidis in poleposition. Volgens onze bronnen rond het Franse team lag zijn contract al klaar.

Maar… Meurisse bleek nóg meer gecharmeerd door Alpecin-Fenix, het ProTeam rond Mathieu van der Poel. Het voorbije weekend geraakten ook de gesprekken met de broers Roodhooft in een plotse stroomversnelling en de twee partijen kwamen uiteindelijk tot een akkoord. Het contract zal in principe in de loop van deze week getekend zal worden.

De Bondt verlengde vorig jaar al
Naast Jasper Philipsen, Lionel Taminiaux en Edward Planckaert wordt Meurisse de vierde inkomende transfer voor Alpecin-Fenix, dat gestaag verder bouwt aan de toekomst. Van een stap naar de WorldTour is voorlopig nog geen sprake, maar als het team erin slaagt om na de klassiekers Arkéa-Samsic van de leidersplaats in ProTour-ranking te verdringen, krijgt het sowieso overal startrecht.

Ook Dries De Bondt rijdt volgend jaar overigens nog steeds voor Alpecin-Fenix. De nieuwe Belgische kampioen had aanvankelijk een overeenkomst voor twee jaar (2019 – 2020), maar De Bondt bevestigde ons gisteren dat dat contract vorig jaar al werd opengebroken en verlengd tot eind 2021.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.