Opnieuw meerdere opgaves in Parijs-Nice: Jasper Philipsen ziek naar huis
foto: Cor Vos
vrijdag 11 maart 2022 om 10:02

Opnieuw meerdere opgaves in Parijs-Nice: Jasper Philipsen ziek naar huis

Voor de tweede dag op rij zijn er meerdere opgaves in Parijs-Nice te melden. Een van de renners die niet meer van start gaat in de zesde etappe, is Jasper Philipsen. De Belgische sprinter van Alpecin-Fenix laat weten dat hij ziek is.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Net als meerdere ploeggenoten ben ik ziek en niet in staat om te starten in Parijs-Nice”, schrijft Philipsen op sociale media. Eerder deze week werd hij nog vierde in Dun-le-Palestel en in de openingsrit negende. “Met de valpartij van eerder deze week in mijn achterhoofd, is het goed om de focus te leggen op het herstel van mijn lichaam. Dit was niet de Parijs-Nice die ik in gedachten had. Nu ga ik mij focussen op de volgende doelen.”

Naast Philipsen hebben ook Simon Geschke (Cofidis), Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo), Dmitriy Gruzdev (Astana Qazaqstan), Baptiste Planckaert (Intermarché-Wanty-Gobert) en Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco) het startblad van de zesde rit naar Aubagne niet getekend. Geschke en Gruzdev zijn ziek, Hoelgaard geeft op vanwege vermoeidheid.

Donderdag regende het ook al opgaves in Parijs-Nice. Liefst achttien renners stapten voorafgaand aan de vijfde etappe af. Nog nooit kende een WorldTour-rittenkoers zo’n grote exodus voor een etappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.