Oppermachtige Ben Tulett verlengt WK-titel

zaterdag 2 februari 2019 om 11:47
Oppermachtige Ben Tulett verlengt WK-titel

foto: Cor Vos

Ben Tulett heeft voor de tweede keer op rij het WK veldrijden voor junioren-mannen op zijn naam geschreven. In Bogense was de Brit heer en meester tijdens de mondiale titelstrijd, waarin hij in de derde ronde wegreed bij de Belgen Witse Meeussen en Ryan Cortjens. Ook vorig jaar was hij de beste, toen het WK werd gehouden in Valkenburg.

De Nederlandse renners hadden de beste start met Luke Verburg en Pim Ronhaar, tot een vroege valpartij het peloton flink door elkaar schudde. Uiteindelijk kwam Ronhaar samen met Witse Meeussen en Ryan Cortjens en titelverdediger Ben Tulett voorop. De Belgen trokken in de tweede ronde stevig door en pakten zo een kleine voorsprong. Tulett en Ronhaar konden in de derde rondgang echter weer aansluiten; wel had Ronhaar zichtbaar moeite met het hoge tempo.

Tulett nam dan de kop, waarmee hij Meeussen en Cortjens op de rekker legde en Ronhaar definitief losreed. De Brit sloeg een gaatje van vier seconden, dat hij vervolgens stelselmatig uitbreidde. Slippertjes op de lastige schuine zijde van de twee Belgen zorgden ervoor dat hij nog wat meer voorsprong kon nemen. In de tweede helft van de koers kwam Tulett dan niet meer in de problemen en verzekerde hij zich van zijn tweede wereldtitel op rij.

Zilver voor Meeussen
Meeussen reed zich in de slotfase nog los van zijn landgenoot Cortjens en eindigde zo op de tweede plek, voor Cortjens restte het brons. Daarachter was Thibau Nys nog sterk komen opzetten, nadat hij aan het einde van de eerste ronde lek was gereden. In de strijd om de vierde plek versloeg hij Ronhaar.

flag-dk WK veldrijden Bogense 2019
Uitslag junioren-mannen
flag-nr1 flag-gb Ben Tulett
flag-nr2 flag-be Witse Meeussen op 20s
flag-nr3 flag-be Ryan Cortjens op 27s
4. flag-be Thibau Nys op 42s
5. flag-nl Pim Ronhaar op 46s
6. flag-de Tom Lindner op 47s
7. flag-es Carlos Canal Blanco op 48s
8. flag-be Lennert Belmans op 52s
9. flag-cz Jakub Toupalik op 56s
10. flag-fr Theo Thomas op 1m02s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.