Oudenaarde nieuwe aankomstplaats Ronde van Vlaanderen
vrijdag 16 september 2011 om 14:53

Oudenaarde nieuwe aankomstplaats Ronde van Vlaanderen

foto: Sirotti

De Ronde van Vlaanderen finisht in ieder geval de komende twee jaar in Oudenaarde. Dat meldt Sporza. De prestigieuze Vlaamse klassieker kwam de afgelopen decennia telkens aan in Meerbeke, dat een stuk ten oosten van Oudenaarde ligt. Naast Oudenaarde en Meerbeke was ook Ronse in de race om de aankomst van ‘Vlaanderens Mooiste’ te organiseren.

Doordat voor Oudenaarde is gekozen zal het parcours van de Ronde van Vlaanderen drastisch veranderen. De mytische Muur van Geraardsbergen zal niet alleen als scherprechter vervangen worden door de Oude Kwaremont, maar zelfs volledig uit het parcours verdwijnen. De start blijft wel gewoon in Brugge, waarna na zo’n 90 kilometer de eerste hellingen volgen. Achtereenvolgens moeten de Nokereberg, de Taaienberg, Eikenberg, Molenberg, Rekelberg, Berendries en de Valkenberg overwonnen worden. Op 64 kilometer voor de finish is de Koppenberg aan de beurt. In de finale volgen nog drie beklimmingen van de Paterberg en de Oude Kwaremont. Laatsgenoemde wordt voor de laatste keer op twaalf kilometer van de finish beklommen.

De Ronde van Vlaanderen staat in 2012 op de eerste dag van april op het programma. Vorig jaar werd de klassieker gewonnen door de Belg Nick Nuyens (foto). De renner van Saxo Bank-SunGard mag zich voorlopig dus de laatste renner die in Meerbeke zijn handen in de lucht mocht steken noemen.

Lees ook:
Parcours Ronde van Vlaanderen 2012

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.