Overtrainde Van Amerongen moet maand rust nemen
woensdag 24 december 2014 om 09:15

Overtrainde Van Amerongen moet maand rust nemen

Thijs van Amerongen moet op doktersadvies vier weken rust nemen. Uit testen blijkt dat de Nederlandse veldrijder overtraind is. Dat laat zijn ploeg Telenet-Fidea weten. Van Amerongen mist onder meer het Nederlands Kampioenschap.

De 28-jarige renner baalt van het nieuws, maar is ook opgelucht. “Ik ben blij dat ik eindelijk weet wat er aan de hand is. Nu kunnen we er ook iets aan doen. We vermoedden al een tijdje dat er wat scheelde en dat ziet zich bevestigd. Sinds de cross in Zonhoven kan mijn lichaam niet geven wat het normaal in zich heeft. Dat was heel frustrerend. Het aanmodderen kan nu stoppen.”

“Ik ga nu vier weken intens rusten”, aldus Van Amerongen. “Ik mag een uurtje, soms twee uur de weg op, maar enkel als een echte wielertoerist. De rest is uit den boze. Ik moet mijn lichaam in de eerste plaats de kans geven van helemaal te recupereren. Binnen zes weken word ik opnieuw getest en zien we verder. Als ik op dat moment het licht op groen krijg, kan ik het seizoen misschien nog goed eindigen, maar dat is afwachten.”

Van Amerongen werd afgelopen zondag 31e in de wereldbekerwedstrijd van Namen. Aan het begin van het seizoen won hij nog de crossen in Woerden en Luxemburg, maar daarna gingen zijn prestaties achteruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.