Pauwels verstevigt leidersplaats Wereldbeker in Milton Keynes
zaterdag 29 november 2014 om 16:05

Pauwels verstevigt leidersplaats Wereldbeker in Milton Keynes

Kevin Pauwels heeft in het Britse Milton Keynes de derde Wereldbekercross van het seizoen gewonnen. De 30-jarige Kempenaar vocht in de slotronde een spannend duel uit met zijn ploegmaat Klaas Vantornout, en verstevigt daarmee zijn leidersplaats in de Wereldbeker. Francis Mourey hield Lars van der Haar van het podium.

Allerlaatste positie voor Sven Nys
Milton Keynes was de derde Wereldbekercross van dit seizoen, waarin het ook voor de derde keer in de start misliep voor Sven Nys. In Valkenburg was hitte de boosdoener, in Koksijde klikte hij niet in zijn pedaal, en in Milton Keynes kwam de Belgisch kampioen in de eerste meters van het veld reeds ten val. Daarenboven kreeg hij te maken met kettingproblemen, en leek hij zijn ambities op de zege al te mogen opbergen. Nys verzeilde in de allerlaatste positie.

Pauwels rijdt attractieve wedstrijd
Vooraan in de wedstrijd wilde men daar optimaal van profiteren. Vooral Kevin Pauwels toonde zich attractief. Eerst met Sasha Weber, en later met Philipp Walsleben kon de stille Kempenaar in de openingsfase ook een kloofje slagen. Nederlands kampioen Lars van der Haar liet echter niet begaan. Hij bracht een zestal renners met daarbij Klaas Vantornout, Tom Meeusen, Corné van Kessel en Francis Mourey terug aan de kop van de koers. Nys naderde intussen tot op een twintigtal seconden, maar helemaal terugkomen lukte niet meer. Hij strandde op plaats acht.

Eerlijke strijd tussen ploegmaats
De uiteindelijke strijd om de zege werd gestreden tussen Pauwels, Vantornout en Mourey. Na een foutje van de Fransman, mochten de Sunweb-renners het zelfs onder elkaar uitvechten. Vantornout deed er alles aan om zijn ploegmaat kwijt te spelen, maar toch kwam het tot een spurt. Daarin toonde Pauwels zich, zoals verwacht, de sterkste. Morgen zakt het veldritpeloton af naar Hamme voor de derde manche van de Bpost Bank Trofee.

Wereldbeker veldrijden 2014-2015
Uitslag manche 3: Milton Keynes

1. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon)
2. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon)
3. flag-fr Francis Mourey (Equipe FDJ.fr)
4. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Shimano Dev)
5. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Powerplus)
6. flag-nl Corné van Kessel (Team Telenet-Fidea)
7. flag-be Tom Meeusen (Team Telenet-Fidea)
8. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink Team)
9. flag-be Bart Aernouts (Correndon-Kwadro)
10. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.