Pechseizoen David Gaudu gaat verder met opgave in Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 3 april 2024 om 11:36

Pechseizoen David Gaudu gaat verder met opgave in Ronde van het Baskenland

Het voorjaar van 2024 zal David Gaudu snel willen vergeten. Na een tegenvallende start in O Gran Camiño moest de kopman van Groupama-FDJ door een valpartij opgeven in Parijs-Nice en nu zal Gaudu ook de Ronde van het Baskenland niet uitrijden. In de tweede etappe lag hij bij een valpartij, waar de precieze schade ’s avonds pas doordrong.

“Tot vijf kilometer voor de finish ging alles goed, en toen was daar die klap”, legt ploegleider Benoît Vaugrenard uit na de tweede etappe naar Kanbo. “Er waren meerdere valpartijen in de laatste afdaling en onze twee kopmannen lagen erbij. David lag bij de eerste val met nog vier kilometer te gaan. Hij stapte snel op de fiets, maar het was midden in de finale.”

Uiteindelijk verloor Gaudu 23 seconden op het peloton, maar de schade bleek groter dan gedacht. De klassementskopman had namelijk een serieuze blessure aan zijn hand opgelopen. “Dat ziet er slecht uit. Hij heeft tien hechtingen en kan niet remmen of schakelen”, legt de ploegleiding uit. “Hij wilde gisteravond nog wel doorgaan, maar vanmorgen zei de hand nee. Dat is pijnlijk voor David, maar moet doorvechten, alleen heeft hij het geluk niet aan zijn zijde. Dit is een nieuwe tegenslag.”

Ploegdokter Jacky Maillot legt uit wat Gaudu heeft: “Serieuze verwondingen aan zijn rechterhand die gisteravond laat nog een operatie nodig hadden. Hij moet nu wat dagen rust nemen, waarna zijn programma aangepast moet worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.