Peter Sagan: “Mooi om te beginnen met een zege in een van mijn favoriete koersen”

maandag 13 mei 2019 om 09:00
Peter Sagan: “Mooi om te beginnen met een zege in een van mijn favoriete koersen”

foto: Getty Images

Peter Sagan kon vandaag opgelucht ademhalen na de eerste rit van de Tour of California. Eindelijk was daar weer een overwinning voor de Slowaak. Bijna vier maanden stond hij droog. Voor de meeste renners niet zo bijzonder, maar als je reeds 111 profzeges hebt zit dat anders. “Dit is zonder twijfel een hele mooie overwinning”, is Sagan tevreden na afloop.

De overwinning van Sagan was alweer de 22e zege van BORA-hansgrohe van dit seizoen. Hiermee zit het al op tweederde van het eindtotaal van vorig jaar. “Dit is heel fijn voor de ploeg. Eerder vandaag domineerde Pascal Ackermann ook al de sprint in de Giro d’Italia en nu kon ik met een sterke sprint de tweede zege boeken”, aldus Sagan. “Ik was vandaag erg gefocust, zat alert voorin tijdens de finale en sprong op het juiste moment mee. Het is een mooi gevoel om te beginnen met een zege in een van mijn favoriete koersen.”

Dat Sagan wint in de Tour of California, is niet uitzonderlijk. De Slowaak wist verspreid over tien edities maar liefst negentien keer een etappe te winnen in het westen van Amerika. Vorig jaar won hij voor het eerst geen enkele etappe in ‘zijn’ Tour of California. Dit jaar biedt de Amerikaanse rittenkoers hem nog voldoende kansen op extra dagsucces.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone