Peter Sagan: “Mooi om te beginnen met een zege in een van mijn favoriete koersen”
foto: Getty Images
maandag 13 mei 2019 om 09:00

Peter Sagan: “Mooi om te beginnen met een zege in een van mijn favoriete koersen”

Peter Sagan kon vandaag opgelucht ademhalen na de eerste rit van de Tour of California. Eindelijk was daar weer een overwinning voor de Slowaak. Bijna vier maanden stond hij droog. Voor de meeste renners niet zo bijzonder, maar als je reeds 111 profzeges hebt zit dat anders. “Dit is zonder twijfel een hele mooie overwinning”, is Sagan tevreden na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De overwinning van Sagan was alweer de 22e zege van BORA-hansgrohe van dit seizoen. Hiermee zit het al op tweederde van het eindtotaal van vorig jaar. “Dit is heel fijn voor de ploeg. Eerder vandaag domineerde Pascal Ackermann ook al de sprint in de Giro d’Italia en nu kon ik met een sterke sprint de tweede zege boeken”, aldus Sagan. “Ik was vandaag erg gefocust, zat alert voorin tijdens de finale en sprong op het juiste moment mee. Het is een mooi gevoel om te beginnen met een zege in een van mijn favoriete koersen.”

Dat Sagan wint in de Tour of California, is niet uitzonderlijk. De Slowaak wist verspreid over tien edities maar liefst negentien keer een etappe te winnen in het westen van Amerika. Vorig jaar won hij voor het eerst geen enkele etappe in ‘zijn’ Tour of California. Dit jaar biedt de Amerikaanse rittenkoers hem nog voldoende kansen op extra dagsucces.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.