Peter Sagan: “Precies hetzelfde als vorig jaar”
foto: Cor Vos
donderdag 17 januari 2019 om 08:33

Peter Sagan: “Precies hetzelfde als vorig jaar”

Peter Sagan boekte vandaag in de Tour Down Under zijn eerste zege van 2019. Net als twaalf maanden geleden gebeurde dat in Uraidla, waar de Slowaak destijds ook met een klein verschil de sprint van een uitgedund peloton won.

“Ik ben erg blij met deze overwinning”, vertelt hij op de site van zijn ploeg BORA-hansgrohe. “De renners van CCC bepaalden het tempo en mijn ploeggenoten hebben hard gewerkt om mij vooraan te houden en ervoor te zorgen dat ik genoeg dronk. In de finale lag er een geweldige aankomst. Wanneer we de laatste beklimming passeerden, dacht ik aan vorig jaar. Het verliep precies hetzelfde als toen.”

Sagan maakte het in de laatste meters vakkundig af. “Het was goed dat ik al ervaring met deze finale had. Ik ben erg blij dat we met klimmers naar de aankomst gingen. Dat maakte de sprint makkelijker, al kwam Sanchez nog dichtbij de overwinning”, kijkt hij terug.

In tegenstelling tot vorig jaar pakt Sagan na zijn ritzege niet de leiderstrui. Die blijft om de schouders van CCC-renner Patrick Bevin, die woensdag de tweede rit won. Sagan volgt op één seconde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.