Philippe Gilbert wint GP d’Isbergues bij terugkeer na gebroken knieschijf
foto: Marcel Koch (archief)
zondag 23 september 2018 om 16:23

Philippe Gilbert wint GP d’Isbergues bij terugkeer na gebroken knieschijf

Philippe Gilbert is met een klapper teruggekeerd in koers. De ervaren Belg van Quick-Step Floors heeft zijn rentree in de GP d’Isbergues opgeluisterd met een overwinning. Hij versloeg Christophe Laporte, nadat zij in de slotfase ontsnapt waren uit een grotere kopgroep. Gilbert volgt Benoît Cosnefroy op op de erelijst.

Een kopgroep van tien met onder meer Quentin Jauregui, Brits kampioen Connor Swift, Julien Vermote, Christophe Laporte en Bryan Coquard kreeg niet veel ruimte. Het peloton hield de aanvallers binnen handbereik. Hierdoor kon met nog meer dan honderd kilometer te gaan een grote groep aansluiten aan kop. 

Grote namen als Philippe Gilbert, Fernando Gaviria, Jasper Stuyven, Tom Bohli, Yoann Offredo, Johan Le Bon en Jasper Philipsen maakten de oversteek. Ook de Nederlandse stagiair Jasper de Laat van Wanty-Groupe Gobert was attent. De koerssituatie bleef geen moment hetzelfde. 

Uiteindelijk maakte een groep van achttien zich twee minuten los van het peloton. Zij draaiden 50 kilometer voor de finish het lokale circuit van twaalf kilometer op. Samuel Dumoulin, Oliver Naesen, Gilbert, Florian Sénéchal, Valentin Madouas, Mark McNally, Vermote en Philipsen trokken door op twee rondes van het einde. 

Laporte wilde op de verrassing spelen en niet zijn sprint afwachten, Gilbert sprong gelijk op zijn wiel. Het duo sloeg direct een gat, maar door een demarrage van Gilberts ploeggenoot Sénéchal uit de achtergrond, kon Quick-Step Floors het ploegspel spelen. Een versnelling van Laporte werd teniet gedaan, waarna Gilbert de zege kon pakken. Voor de Waal was het zijn eerste officiële koers sinds hij in de Tour de France zijn knieschijf brak bij een valpartij in de diepte.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 september 2018 16:26
Hartstikke knappe zege voor hem, benieuwd wat ie nog allemaal kan tonen dit najaar.
23 september 2018 16:33
Amai...straf baaske toch...
23 september 2018 16:35
Held.
23 september 2018 16:50
Wauw, nr 70 voor de wolfpack
23 september 2018 17:22
Ongelooflijk. Zijn eerste overwinning sinds de ronde vorig jaar? Renners zijn toch een ras apart. Wat een herstelvermogen. Hulde Phil.
    23 september 2018 19:35
    Volgens mij won Gilbert na de Ronde ook de Amstel nog. ;) Maar hulde inderdaad, Gilbert heeft ongetwijfeld hard getraind, wat een karakter!
23 september 2018 17:33
Flahute Deluxe!
23 september 2018 17:45
Ook wel sterk van Florian. Die jongens bij Quick Step lijken bereid om alles voor elkaar te geven. Net iets meer dan bij andere ploegen zo lijkt het. Het vele winnen helpt hier uiteraard enorm bij
23 september 2018 18:41
Topdag voor de Quicksteppers weer!
23 september 2018 18:51
@Ivanoviclover
Amstel won hij ook nog even 2 weekjes later.
En blijkbaar nog een ritje in Zwitserland, die moest ik opzoeken ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.