Pieter Jacobs soleert naar de overwinning in Schaal Sels
zondag 1 september 2013 om 16:04

Pieter Jacobs soleert naar de overwinning in Schaal Sels

Topsport Vlaanderen

foto: Sirotti

Pieter Jacobs heeft de Schaal Sels (1.1) gewonnen. De Belg schonk Topsport Vlaanderen-Baloise de zege na een lange solo. De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door ploegmaat Michael Van Staeyen, voor Baptiste Planckaert (Crelan-Euphony).

De beginfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door wind en waaiers onder leiding van Topsport Vlaanderen-Baloise. Blikvanger Gerald Ciolek liet zich verrassen, en was op achtervolgen aangewezen. Zijn ploeg MTN-Qhubeka nam de handschoen op en reed het gat dicht, waardoor bij het ingaan van de plaatselijke ronden in Merksem de twee groepen samensmeltten.

Door de poging tot waaiervorming van Topsport Vlaanderen-Baloise waren vele ploegen, waaronder die van Ciolek, flink uitgedund. De Duitser trok vervolgens zelf in de aanval, samen met onder meer de sprinters Kris Boeckmans, Marcus Eichler en Michael Van Stayen. Het peloton liet meteen begaan. Ook Van Staeyens ploegmaat was meegeschoven met de vlucht, en maakte van een moment van windstilte gebruik om weg te rijden.

Van Staeyen verrichtte het nodige afstoppingswerk bij de achtervolgers, waarna Jacobs zijn voorsprong uitbouwde tot en halve minuut en voorop bleef. Zijn ploegmaat Michael Van Staeyen won de sprint van de achtervolgers, voor Baptiste Planckaert.

Schaal Sels 2013 (1.1)
1. Pieter Jacobs (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
2. Michael Van Staeyen (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
3. Baptiste Planckaert (België/Crelan-Euphony)
4. Sam Bennett (Ierland/An Post-Chainreaction)
5. Kris Boeckmans (België/Vacansoleil-DCM)
6. Gorik Gardeyn (België/Doltcini-Flanders)
7. Julien Stassen (België/Wallonie-Bruxelles)
8. Sjoerd Kouwenhoven (Nederland/De Rijke-Shanks)
9. Tim Declercq (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
10. Gerald Ciolek (Duitsland/MTN-Qhubeka)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.