Pim Ligthart tekent bij Roompot-Oranje Peloton
foto: Marcel Koch
vrijdag 26 augustus 2016 om 15:32

Pim Ligthart tekent bij Roompot-Oranje Peloton

Pim Ligthart verlaat Lotto Soudal voor een nieuw avontuur bij Roompot-Oranje Peloton. Na drie jaar in Belgische dienst hoopt Ligthart bij het Nederlandse ProContinentale team vaker voor eigen kans te gaan rijden.

“In dat opzicht is dit een heel bewuste keuze. Ik wil graag kijken wat er in zit als ik een groot gedeelte van het seizoen als kopman kan starten. Dat is een uitdaging die ik graag nog eens wilde aangaan. Zeker nu ik in de sterkste jaren van mijn carrière zit”, aldus Ligthart in het persbericht van de ploeg.

“Het ‘no-nonsense’ karakter en het puur Nederlandse karakter van Roompot–Oranje Peloton past denk ik goed bij mij”, vervolgt de voormalig Nederlands kampioen. “En het is fijn dat ik al eerder met Jean-Paul en ook met Michel Cornelisse heb gewerkt. Ik denk dat ik via deze ploeg weer een volgende stap kan zetten.”

“Wij halen met Pim een renner naar ons hart binnen” laat ploegleider Jean-Paul van Poppel weten. “Een aanvaller pur sang die bovendien al weer ruim zes jaar ervaring op het hoogste profniveau heeft. In de winter van 2011 heb ik hem leren kennen bij Vacansoleil-DCM, waar hij het seizoen daarvoor als stagiaire begonnen was. Hij is het type renner en persoon dat wij er graag bij hebben en die wij volgend jaar graag ondersteunen bij het rijden van mooie uitslagen.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2016 12:39
Goede zet voor beide partijen!
Kijk ook naar Weening.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.