Pim Ronhaar zet succes Baloise Trek Lions voort en slaat dubbelslag in Flèche du Sud
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 11 mei 2024 om 08:30

Pim Ronhaar zet succes Baloise Trek Lions voort en slaat dubbelslag in Flèche du Sud

Baloise Trek Lions heeft ook op dag drie goede zaken gedaan in de Flèche du Sud (2.2). Nadat op dag twee Seppe Van Den Boer en Pim Ronhaar in de sprint voor een één-tweetje zorgden, pakte op dag drie Pim Ronhaar op zijn beurt de dagzege. Op de slotklim kwam de Nederlander solo over de meet en sloeg zo een dubbelslag.

Op dag drie van de Flèche du Sud stond een rit van 127,2 kilometer op het programma, waar in de finale de klim naar Bourscheid de scherprechter vormde in de finale. Liefst drie keer moesten de renners deze klim van 3,4 kilometer à 7,2% bedwingen. De finish lag op de top van de derde beklimming.

Daar was het Pim Ronhaar die de concurrentie achter zich wist te laten. De 22-jarige Nederlander, die vorig jaar ook de Luxemburgse rittenkoers op zijn naam schreef, kwam uiteindelijk met een voorsprong van een ruime halve minuut op Lukas Ruëgg (Team Vorarlberg) over de streep. Zo pakt hij ook de leiding in het algemeen klassement. Zaterdag staat er een nagenoeg vlakke tijdrit op het programma. Zondag eindigt de rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.