Pittige UCI-taal over de Wereldbeker, en de wegliefhebbers kunnen uit hun winterslaap
foto: Cor Vos
vrijdag 12 januari 2024 om 12:00

Pittige UCI-taal over de Wereldbeker, en de wegliefhebbers kunnen uit hun winterslaap

Podcast Door de nationale kampioenschappen van dit weekend is het een relatief rustige cross-week, maar dat gaat snel veranderen. In een exclusief interview doet UCI-directeur Sport Peter Van den Abeele een aantal ferme uitspraken, met name rondom de Wereldbeker. Daarover hoor je alles in een nieuwe WielerFlits Podcast!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Niels maakte het interview met de UCI-topman en schuift aan bij Maxim en Youri. Samen bespreken ze de uitspraken van Van den Abeele en komen ze met oplossingen die van pas kunnen komen bij een nieuwe hervorming van de Wereldbeker. Want dat er iets moet én gaat veranderen, dat is intussen wel duidelijk. De vraag is alleen in welke vorm en op wat voor manier.

Maxim is op zijn beurt net terug uit Spanje. Hij vertrok maandag in alle vroegte naar Calpe, om de mediadag van dsm-firmenich PostNL te bezoeken, waar hij met de nodige verhalen van thuis kwam. Daarbij een aantal opvallende zaken. Zo wil de ploeg nu winnen, krijgt de trein van Fabio Jakobsen de tijd om te groeien én zien ze in nieuwkomer Emīls Liepiņš wellicht óók een afmaker.

Op dinsdag stond er bij hem een afspraak in de agenda met Soudal-Quick-Step. Daar waren alle ogen gericht op kopman Remco Evenepoel, die komend jaar zijn debuut maakt in de Tour de France. Zelf is hij bescheiden in zijn ambities, maar ploegbaas Patrick Lefevere is dat allerminst. En hoe komt het nu in de klassiekers? Dat en nog veel meer hoor je in de WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-fee

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.