Ploegleider INEOS Grenadiers: “In een seconde is de Giro weg, dit is niet makkelijk”
Geoghegan Hart heeft de Giro verlaten - foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 17:44

Ploegleider INEOS Grenadiers: “In een seconde is de Giro weg, dit is niet makkelijk”

INEOS Grenadiers verloor woensdag klassementsrenner Tao Geoghegan Hart. De Britse klimmer stond voor aanvang van rit elf derde in het algemeen klassement. “Dit is een heel slechte dag voor ons. Ook Pavel Sivakov en Geraint Thomas zijn gevallen”, aldus ploegleider Matteo Tosatto.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Normaal was het een lange rit en was er geen gevaar, al was er wel het slechte weer. Maar dit is voor ons een heel slechte dag geworden. We zijn Geoghegan Hart verloren, Sivakov is hard gevallen en ook Thomas lag tegen de grond. Dat is sport, maar ik ben teleurgesteld voor Geoghegan Hart. Hij was in topvorm”, vertelde Tosatto aan Eurosport.

Tosatto was zichtbaar aangeslagen na het verlies van een van zijn kopmannen: “In een seconde is de Giro weg. Dit is niet makkelijk.” De Italiaan was zelf ook snel aanwezig op de plaats van de valpartij. “Hij had heel veel pijn. Ik mocht zijn been niet aanraken. Nu wachten we op nieuws uit het ziekenhuis, ik hoop dat het goed gaat. Morgen gaan we verder, maar dit is moeilijk voor de jongens.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.