Poels wenst kopmanschap in Giro d’Italia
foto: Sirotti
maandag 13 juli 2015 om 12:17

Poels wenst kopmanschap in Giro d’Italia

Wout Poels aast op het kopmanschap in de Giro d’Italia. De Nederlander van Sky hoopt zijn kans te grijpen nu Richie Porte zijn vertrek bij de ploeg heeft aangekondigd, schrijft het AD.

Poels is momenteel actief in de Tour de France in een dienende rol voor geletruidrager Chris Froome. “Ik zie deze Tour als een opstap in mijn carrière om volgend jaar in de Giro een eigen klassement te gaan rijden”, zegt de Limburger. “Volgens mij willen ze dat bij de ploeg ook. We hebben het er al een beetje over gehad.”

“Dan moet er in de ploeg wel een gaatje vallen. Zo bezien zou het vertrek van Richie mooi zijn. Ik zie dit echt wel als een leer-Tour de France. Dat maakt het me hier ook makkelijker om me op sommige dagen te laten lossen en op tien minuten binnen te komen”, aldus Poels, die bezig is aan zijn eerste seizoen in het shirt van het Britse Sky.

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2015 12:21
Mag gewoon knechten voor Landa
13 juli 2015 12:21
Tussen wensen en waarmaken ligt een wereld van verschil. Probeer nu eerst maar eens Froome door de bergen naar het geel in Parijs te loodsen. De Giro is pas volgend seizoen weer. Er is nog tijd genoeg om doelen te stellen, en vermoedelijk zal de ploegleiding dat wel doen. Poels lijkt mij niet goed genoeg om kopman te zijn.
13 juli 2015 12:21
vind zijn keuze naar Sky een heel goede, hopelijk gunnen ze hem de kans.
13 juli 2015 12:22
Mooi doel! Misschien wel iets te optimistisch gezien er nog meer renners zijn van zijn caliber die het evengoed aankunnen. Zoals een Henao, König en een goeie Nieve. Hoop het echter voor hem dat hij dat vertrouwen krijgt!
13 juli 2015 12:24
Als hij de rest van de Tour goed presteerd mag hij volgend jaar weer met Froome mee, bij minder presteren naar de Giro met Landa. Mooi rijtje knechten Nieve, Konig... Echt geen kopmanschap bij Sky voor Poels. Ook niet elders
13 juli 2015 12:27
Je hebt daar Froome, Porte gaat dan weg, maar dan heb je nog: Roche, Konig, Nieve, Henao. En dan gaan ze Landa halen, die wel eisen zal hebben. En je hebt daar een Kennaugh, Lopez Kyrienka rijden die oneindig veel goodwill hebben daar. En Geraint Thomas waar ze een Wiggins V2.0 van willen maken. Dus ik weet niet hoeveelste Poels in de pikorde denkt te zijn, want van al deze renners heeft ie wel het minst bewezen en het minste palmares. Dan vind ik kopmanschap in de Giro ambitieus... Of heeft ie het over 2018-2022? ooit eens...
13 juli 2015 12:28
Geen reden om te denken dat Poels daar goed genoeg voor is. Daarnaast fietsen er bij Sky betere klassementsrijders. König is daar veel geschikter voor, Landa helemaal als hij komt. Ambitie is goed, maar in dit geval niet realistisch.
13 juli 2015 12:29
Als hij in elke bergrit zijn waarde gaat bewijzen dan zie ik het wellicht gebeuren. Maar voorlopig zie ik van Poels nog weinig dat hem de status van échte kopman moet opleveren. Dan bedoel ik niet deze tour, maar in zijn carrière. Ik hoop dat ie die ommekeer kan gaan maken, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Sky hem boven König en Henao plaatst, en als ze Landa halen is het helemaal kansloos.. Hup Wout, wees de beste klimmer na Froome en doe dat constant genoeg, en je hebt je Giro kopmanschap wellicht!

Edit: ik vergeet trouwens Geraint Thomas, die ik veel hoger inschat.
13 juli 2015 12:30
edit redactie: geen one-liners en niet anti-supporteren svp
13 juli 2015 12:30
Dat zou toch wel tof zijn hè. Ik zie het hem zo maar heel goed doen als ie de kans krijgt.
13 juli 2015 12:33
Ik betwijfel ook of Wout in staat is het kopmanschap te dragen. Zijn tijdrit is redelijk maar ook niet meer dan dat en tot nu toe heeft hij nog niet bewezen een volledige ronde goed te kunnen zijn. Misschien eerst maar eens het kopmanschap dragen in Parijs-Nice of zo... laat maar zien dat je dat aankan. Misschien dat het er nog uitkomt in de komende jaren, eerst maar eens een stabiele periode achter elkaar rijden.
13 juli 2015 12:35
Eisen, eisen en nog eens eisen.

Probeer eerst eens te excelleren in dienst van Froome.
13 juli 2015 12:37
Ik weet niet of er een bijzondere reden voor was, maar ik vond het best vreemd dat hij moest lossen in de TTT. Als je echt wat wil, dan zorg je toch dat je er aan blijft hangen.

edit, laat maar. Hij staat al op 46 minuten (ik dacht dat hij nog vrij kort stond). Orders van bovenaf waarschijnlijk? Lekker uitbollen laatste 15 km en in de bergen je kracht bewijzen.

Opvallend trouwens, Team Sky heeft echt totaal geen plan B als Froome wegvalt (ik ontdek ineens van alles nu). Porte, Konig, Poels alledrie op 40 minuten. Terwijl ze allemaal nog niet gevallen zijn (aldus wielerflits ploegentijdrit artikel).
13 juli 2015 12:43
@ rahimns

Inderdaad. Het zal wel eraan liggen dat dit een Nederlandse site is, maar van Porte wordt gezegd dat het geen klassementsrenner is omdat ie één kans heeft gehad als kopman en dat fout liep door pech en van Poels zeggen sommigen dat ie zijn kans verdiend heeft... Bewijs eerst maar eens een klein rondje constant te kunnen rijden, dan kunnen we daarna wel naar een echte ronde kijken toch?

Vroeger werd er ook altijd over hem gezegd dat ie in de voorjaarsklassiekers in potentie wereldtop zou zijn, maar dat is er ook nog nooit uitgekomen. Het kan er allemaal nog uitkomen, maar ik heb soms het idee dat Poels wel heel hoog wordt ingeschat en zich beter eerst zou richten op de kleinere rondjes en daarna pas aan de volgende stap moet denken.
13 juli 2015 12:55
hij zegt volgens mij niet expliciet dat hij de absolute kopman wil zijn. Een beschermde status in de schaduw van een andere kopman zou een prima volgende stap zijn om te kijken of hij in zich heeft. Het zal de komende weken blijken of de Sky-begeleiding zijn vruchten heeft afgeworpen.
13 juli 2015 12:55
Zou leuk zijn. Maar ook ik heb nog te weinig echt opzienbarends (op niveau van een GT podiumkandidaat) gezien van ons Woutje. Ook offbike komt hij nog niet over als een baas. Maar uiteraard wens ik hem alle succes.
13 juli 2015 12:56
Volgens mij is Poels een renner die totaal niet kan wringen, dan wordt het moeilijk in de klassiekers en dan ga je in etappewedstrijden ook altijd wel ergens de boot missen, tenzij er echt een halve ploeg constant bezig is met je vooraan te houden.

Dus misschien heeft hij echt wel eerst een ploeg in dienst nodig om te kunnen rechtvaardigen dat hij eigenlijk een ploeg in dienst moet krijgen. Tricky.
13 juli 2015 13:01
Wat een lachertje. Ga eerst nu maar eens zorgen dat je belangrijk bent voor Froome. In de Dauphiné werd er telkens wel gezegd dat het geweldig was, maar zo lang zat hij ook weer niet op kop hoor. Ik moet het nog zien in de echte bergen, met echte tegenstanders.
13 juli 2015 13:01
@purito: Er staat toch duidelijk wensen ipv eisen?
13 juli 2015 13:09
"Ik zie dit echt wel als een leer-Tour de France. Dat maakt het me hier ook makkelijker om me op sommige dagen te laten lossen en op tien minuten binnen te komen.''

Om een topklassement te rijden zal hij juist moeten leren om elke dag vooraan mee te rijden en dus nooit vroegtijdig te lossen. Dat Poels op een goede dag een uitstekend klimmende renner is weten we al wel.
13 juli 2015 13:11
Met alle respect voor Poels, maar hij zou in een goed bezette Giro maximaal 12-15de kunnen worden. Weet niet of ze bij Sky hier hun hele grote ronde strategie op gaan bouwen. Ze kunnen met Konig/ Henao beter voor een top 5-7 positie gaan. Met een Landa doe je zelfs een gooi naar een podiumplek.
13 juli 2015 13:12
Sommige koppen van wielerflits vind ik op het randje. Het woordje 'wensen' hier ie te gemakkelijk net lezen als 'eisen'. Maar ja, discussie verzekerd.
13 juli 2015 13:30
@Scotty Thomas over het hoofd gezien ? Die staat 8e en is op het moment na Froome misschien wel de beste bergop.
13 juli 2015 13:32
@Striga: lol, nee.
13 juli 2015 13:37
@ scotty

Sky heeft ook naar buiten gecommuniceerd geen behoefte aan een plan B voor het klassement te hebben, alle ballen op Froome of ritzeges.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.