Pogacar toch niet in na-Tourcriterium in Aalst: “Nieuws sloeg in als een bom”
foto: Cor Vos
zondag 23 juli 2023 om 13:44

Pogacar toch niet in na-Tourcriterium in Aalst: “Nieuws sloeg in als een bom”

Een bittere pil voor de organisatie achter het na-Tourcriterium van Aalst: Tadej Pogacar zal maandag toch niet deelnemen aan het criterium. De 24-jarige Sloveen stelt dat hij te vermoeid is na een zware Tour de France en zal na de finish in Parijs direct terugvliegen naar zijn uitvalsbasis in Monaco, om daar uit te rusten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het nieuws sloeg bij ons in als een bom”, laat organisator Johny Van den Borre weten aan Sporza. “We kregen van het management van Tadej Pogacar vandaag te horen dat hij een kruis maakt over de deelname aan ons criterium. De reden is dat Pogacar te moe is na de Tour en wil rusten.”

Van den Borre wil echter niet bij de pakken neerzitten. “We hebben dan onmiddellijk geschakeld en zo komt met Giulio Ciccone met de bollentrui naar ons na-Tourcriterium op en rond de Grote Markt. Dat Pogacar niet komt, is natuurlijk een domper. Maar we kunnen toch nog uitpakken met groene trui Jasper Philipsen en bollentrui Ciccone.”

Geen Pogacar, wel Van der Poel
“Voorts zullen ook Mathieu van der Poel, Jonas Rickaert, Oliver Naesen, Jasper De Buyst, Florian Vermeersch, Stan De Wulf, Jenthe Biermans en Maxim Van Gils present tekenen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.