Poolse opvolger voor Alec Segaert in Chrono des Nations U23
Foto: Cor Vos
zondag 15 oktober 2023 om 14:39

Poolse opvolger voor Alec Segaert in Chrono des Nations U23

De 20-jarige Kacper Gieryk heeft de Chrono des Nations bij de beloften gewonnen. De jonge Pool, die uitkomt voor de JEGG-DJR Academy, was in het Franse Les Herbiets na 27 kilometer tijdrijden de betere van de Brit Maximilian Cushway en de Canadees Jonas Walton.

In afwachting van de hoofdnummers bij de mannen en vrouwen elite, later deze namiddag, mochten ook enkele jeugdcategorieën zich uitleven op het Franse tijdritparcours. De vrouwelijke junioren begonnen er het vroegst aan, en daarbij mochten de thuisfans dankzij de 17-jarige Léane Tabu juichen. Ze bleef haar landgenote Titia Ryo en de Italiaanse Alice Toniolli bijna een minuut voor.

Daarna waren de mannelijke junioren aan de beurt. En daar kregen we met de Britse Finlay Tarling, de jongere broer van Europees kampioen Joshua, een bekende naam op het podium. Tarling, die uitkomt voor Willerbord Wil Vooruit, moest echter één seconde toegeven op winnaar Davide Donati uit Italië. De Ier Adam Rafferty vervolledigde het podium.

Bij de beloften kregen we, zoals gezegd, een Poolse overwinning. Gieryk staat dan ook bekend als een tijdrittalent, met al twee Poolse titels bij de beloften op zijn palmares. Op het meest recente EK U23 in Nederland ging hij met plaats zeven aan de haal.

Vorig jaar won Alec Segaert nog bij de beloften, dit jaar start bij bij de profs, net als wereldkampioen Remco Evenepoel, Europees kampioen Joshua Tarling en Zwitser Stefan Bissegger.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.