Porte is voorstander van Sky-formule
zondag 21 oktober 2012 om 17:53

Porte is voorstander van Sky-formule

Richie Porte

foto: Sirotti

Richie Porte is een groot voorstander van het nieuwe anti-dopingprotocol van zijn ploeg Team Sky. De Australiër staat achter het besluit van het Sky-management om hun renners een anti-dopingovereenkomst te laten tekenen, zo verklaart hij tegenover Cyclingnews. Het is voor hem persoonlijk ook een manier om de dopingfarce, die de wielerwereld al een tijd bezighoudt, achter zich te laten en vooruit te kijken.

Dat de 27-jarige coureur grootse plannen heeft moge duidelijk zijn. Porte vestigde vanuit het niets zijn naam in 2010, raakte wat in vergetelheid om vervolgens sterk terug te komen. Hij was een van de adjudanten van Wiggins in de voorbije Tour en pikte zelf in het voorjaar nog rit-en eindwinst in de Ronde van de Algarve mee.

Waar het Porte persoonlijk dus voor de wind gaat kan dat van de wielerwereld in het algemeen niet gezegd worden. ”Ik begrijp dat het moeilijk is om neutraal naar TV te kijken maar ik hoop dat men ons (de coureurs red.) weer gaat vertrouwen. De wielersport maakt schoon schip en wij jonge coureurs worden nu de dupe van het verleden”, aldus Porte. De Australiër benadrukt dat hij alles wil doen om de wielersport ‘gezond te maken’ en sluit zich geheel aan bij de nieuwe Sky-formule. Het tekenen van een protocol waarmee men verklaart nooit doping gebruikt te hebben en dit ook nooit zal doen moet dit naar eigen zeggen ondersteunen. ”Ik weet niet hoe ik nog transparanter kan zijn”, besluit hij zijn relaas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.