Posthuma rijdt zelfde programma als Cancellara
woensdag 1 december 2010 om 10:08

Posthuma rijdt zelfde programma als Cancellara

Joost Posthuma zal dit voorjaar hetzelfde wedstrijdprogramma rijden als Fabian Cancellara. Dat vertelde hij tegen NOS Langs de Lijn. Posthuma maakt de overstap van Rabobank naar de ploeg van de gebroeders Schleck en gisteren werd bekend dat ook Cancellara volgend seizoen bij hem in de ploeg zit. “Ik wist het al een paar weken en ben dan ook erg verheugd met zo’n wereldtopper in de ploeg te gaan rijden,” aldus Posthuma.

In de eerste maanden zal Posthuma op verzoek van de Zwitser dezelfde koersen rijden. “Tot en met Parijs-Roubaix zal ik compleet hetzelfde programma als hem gaan rijden,” vertelde hij. “Ik begin in Qatar en Oman. Daarna rijdt ik in de Tirreno. Normaal gesproken rij ik altijd Parijs-Nice en tot en met Parijs-Roubaix rij ik aan de zijde van hem.”

Posthuma zal daardoor present zijn in de belangrijkste voorjaarsklassiekers. Toch geeft hij niet volledig zijn eigen kansen op. “Het een hoeft het ander niet in de weg te gaan zitten. Hij is gewoon een klasse beter natuurlijk, dus in eerste instantie zal het helpen zijn. Maar ik zal proberen met hem in de finales te gaan zitten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.