‘Pozzato verkast naar Farnese Vini-Neri Sottoli’
zaterdag 17 september 2011 om 14:48

‘Pozzato verkast naar Farnese Vini-Neri Sottoli’

foto: Sirotti

Het ziet er naar uit dat Filippo Pozzato na dit jaar Katusha dan toch zal verlaten. Volgens Tuttobiciweb heeft de Italiaan afgelopen nacht een akkoord bereikt met Farnese Vini-Neri Sottoli. Het nieuws zou binnenkort geofficialiseerd worden. Pozzato moet bij de Italiaanse formatie de vervanger worden van huidig kopman Giovanni Visconti, die na dit seizoen verkast naar Movistar.

Het boterde al enige tijd niet meer tussen Pozzato en Katusha. De Russische ploeg selecteerde de Italiaan, die ook al de Ronde van Italië had gemist, niet voor de Ronde van Frankrijk. Ook in de Ronde van Spanje mocht hij niet starten wegens een gebrek aan wedstrijdritme, waardoor hij ook niet in aanmerking kwam voor een plaatsje in de Italiaanse WK-selectie.

Pozzato kon naar verluidt ook terecht bij Europcar, Lampre-ISD en Saxo Bank-SunGard. Ook een verlengd verblijf bij Katusha leek, ondanks de perikelen van de voorbije maanden, zelfs tot de mogelijkheden te behoren, te meer omdat er vanaf volgend jaar een nieuwe wind zal waaien binnen het team, met de komst van Hans-Michael Holczer en het vertrek van Andrei Tchmil.

Lees ook:
Katusha bevestigt komst van Hans-Michael Holczer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.