Primoz Roglic is wederom de beste in de Ronde van Romandië
foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2019 om 17:25

Primoz Roglic is wederom de beste in de Ronde van Romandië

Primož Roglič heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Sloveen pareerde op de slotklim naar Torgon alle aanvallen en was vervolgens met overmacht de snelste van een elitegroepje. Met nog een tijdrit te gaan lijkt hij de Ronde van Romandië opnieuw te gaan winnen.

Felle winden en natte sneeuw zorgden ervoor dat de koninginnenrit van de Ronde van Romandië zaterdag moest worden ingekort. Onder meer de Col de Mosses werd geschrapt uit het parcours, waardoor de koninginnenrit nog ‘maar’ 107,6 kilometer bedroeg.

Remco Evenepoel in de vroege vlucht
Gevolgen voor het wedstrijdverloop had deze parcourswijziging niet: de favorieten bleven tot de slotklim in hun hok, terwijl een vroege vlucht zich al snel had gevormd. In deze vroege vlucht bevond zich Remco Evenepoel, die samen met Harm Vanhoucke, Alexis Gougeard, Jonas Gregaard, Daniel Felipe Martinez, Andrea Pasqualon, Claudio Imhof en Simon Pellaud voor het hazenpad had gekozen.

Jumbo-Visma controleert
Jumbo-Visma zag in het peloton het gevaar en liet de achterstand nooit verder oplopen dan drie minuten. De kopgroep had dus nooit echt kans op de ritwinst. Op de regenachtige slotklim naar Torgon werden de coureurs dan ook één voor één teruggepakt. Martinez en Gougeard waren de laatste coureurs die overbleven: zij werden op zes kilometer teruggepakt door het peloton, waar zich op dat moment nog maar twintig coureurs bevonden.

Kruijswijk pareert aanvallen Gaudu
De verwachte aanvallen op de leiderstrui van Primoz Roglič bleven lang uit, maar in de laatste drie kilometer was het David Gaudu die tot tweemaal toe een speldenprik uitdeelde. De kleine Fransman zag Steven Kruijswijk echter tot twee keer toe het gat met hem dichten.

Roglič valt zelf aan, wordt teruggepakt en wint
Daarna was het Roglič zelf die de knuppel in het hoenderhok gooide. De Sloveen sloeg een gat, maar zag in de laatste kilometer eerst Geraint Thomas en daarna nog een aantal andere coureurs aansluiten. Michael Woods leek de grote profiteur te zijn van deze hergroepering. De Canadees sloeg een gat in de laatste honderden meters, maar hij werd nog gepareerd door Roglič, die met een machtige sprint Rui Costa en Geraint Thomas voorbleef.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.