Rabobank met vijf Nederlanders in Franco-Belge
maandag 28 september 2009 om 19:46

Rabobank met vijf Nederlanders in Franco-Belge

Van donderdag 1 oktober tot en met zondag de vierde zal het Circuit Franco-Belge verreden worden. In de 2.1 rittenkoers door Frankrijk en België doet Rabobank mee met de Nederlanders Sebastian Langeveld, Rick Flens, Tom Leezer, Tom Stamsnijder en Jos van Emden. Zij worden vergezeld door Juan-Antonio Flecha, Mathew Hayman en Nick Nuyens.

Ook de twee andere grote Nederlandse ploegen zijn van de partij. Vacansoleil heeft net als Rabo vijf Nederlanders geselecteerd: Gerben Löwik, Thomas Berkhout, Rob Ruygh, Arnaud Van Groen en Aart Vierhouten. Zij worden vergezeld door de Italiaan Marco Marcato en de Belgen Björn Leukemans en Wim De Vocht.

Skil-Shimano doet naast de Nederlanders Kenny Van Hummel, Floris Goesinnen en Roy Curvers beroep op de Belg Bert de Backer, de Australiër Mitchell Docker en de Fransen David Deroo en Steve Houanard.

Ook namens andere ploegen komen er enkele Nederlanders aan de start. Garmin-Slipstream stuurt een Nederlands getinte selectie. Namens de Amerikaanse ploeg doen onder meer Martijn Maaskant, Hans Dekkers en Huub Duyn mee, voor Quick-Step zijn Addie Engels en Steven De Jongh van de partij en Willems Verandas doet beroep op Stefan Van Dijck.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.