Rabobank met vrijbuitersploeg naar Dauphiné
vrijdag 1 juni 2012 om 10:47

Rabobank met vrijbuitersploeg naar Dauphiné

foto: Sirotti

Rabobank trekt naar het Critérium du Dauphiné zonder een echte kopman. De bankiersploeg gokt met Michael Matthews en Luis-Leon Sanchez op dagsucces. Wilco Kelderman krijgt een vrije rol en mag zichzelf testen als klassementsrenner.

Zonder een uitgesproken kopman gaat ploegleider Adri van Houwelingen voor dagsucces met zijn team in de Franse rittenkoers. “Winst met Matthews in de sprint en Sanchez na een vlucht, of bij een bergop finish, daar gaan we voor. Maar ook de anderen kunnen voor een ritzege gaan natuurlijk. Daar zal ons strijdplan op gericht zijn. Verder is dit een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor de renners die in aanmerking komen voor de Tour de France.”

Wilco Kelderman krijgt van zijn ploeg een vrije rol en mag zich bewijzen als klassementsrenners. “Hij heeft in de ronde van Californië heel goed gepresteerd met het winnen van de witte trui en de zevende plaats in het algemeen klassement. We hopen dat hij die lijn in Frankrijk door kan zetten en denken dat hij weer een stap in zijn ontwikkeling kan zetten”.

Selectie Rabobank voor Critérium du Dauphiné (3-6 t/m 10-6)
Carlos Barredo, Jos van Emden, Wilco Kelderman, Paul Martens, Michael Matthews, Luis-Leon Sanchez, Bram Tankink en Maarten Tjallingii

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.