Regionale jeugdteams Gaverzicht Be Okay en EFC-L&R-Vulsteke bundelen de krachten

Regionale jeugdteams Gaverzicht Be Okay en EFC-L&R-Vulsteke bundelen de krachten

Wim Feys - foto: © Roland Desmet

maandag 5 juli 2021 om 09:29

EFC-L&R-Vulsteke en Gaverzicht-Be Okay gaan de krachten bundelen. De twee West-Vlaamse jeugdteams werkten al langer samen, maar gaan nu op 1 januari 2022 officieel fusioneren. Extra ondersteuning komt van sportbegeleidingscentrum Pulso preventielab.

Gaverzicht – Be Okay (het vroegere KSV Deerlijk) heeft renners in alle categorieën. EFC-L&R-Vulsteke focust vooral op de beloftencategorie en probeert U23-talenten klaar te stomen richting een eventueel profbestaan. Beide clubs werkten de voorbije jaren al samen, maar gaan nu ook officieel fusioneren.

De voorzitters van beide teams spreken over een unieke samenwerking. “Wat is mooier dan twee clubs met een dergelijke geschiedenis te verbinden?”, zegt Kurt Debouck, voorzitter van EFC-L&R-Vulsteke. “Naast de uitgebreide basis van jeugdwielrenners gaan we werken met talentteams voor junioren, beloften en op termijn ook dames, waarbij we er naar streven de beste jongeren op te leiden in functie van de stap naar de profs, met voldoende aandacht voor hun schoolloopbaan.”

Een aantal renners van EFC-L&R-Vulsteke – foto: ©Roland Desmet

“De renners zullen van heel nabij opgevolgd en begeleid worden door Pulso Preventielab, een sportbegeleidingscentrum waar zowel beginners, recreanten als competitiesporters terecht kunnen.”

“De voorbije jaren leerden we elkaar al beter kennen”, voegt Thomas Debrabandere van Gaverzicht-Be Okay toe. “Veel van onze renners worden reeds gescreend en getest door Pulso Preventielab. Renners als Kasper Saver en Thomas Naudts hebben bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar EFC-L&R-Vulsteke. Daarnaast is Kurt Debouck sponsor van onze club en reed zijn dochter Elena bij ons.”

“Op die manier hebben we gemerkt dat we dezelfde ambitie delen en een stap vooruit willen zetten. Beide clubs focussen op een ander domein van het wielrennen, maar zijn net daarom zo complementair en dat maakt het project uniek. En onze visie verandert uiteraard niet. Elk kind dat verlangt om te proeven van een van de disciplines die het wielrennen rijk is, zal bij de club terecht kunnen.”

Thomas Debrabandere in het shirt van Gaverzicht-be Okay – foto: © Roland Desmet

“Wim Feys als stabiele factor voor het sportieve verhaal”
Michel Pollentier, de man achter EFC-L&R-Vulsteke, trekt zich terug. “Ik geloof 100 procent in Thomas Debrabandere en Kurt Debouck, met Wim Feys als stabiele factor voor het sportieve verhaal. Het zijn capabele mensen met een grote verdienste voor het wielrennen. Zelf zal ik geen officiële functie meer opnemen; als ze mijn raad nodig hebben, mogen ze altijd bellen, maar het dagelijkse reilen en zeilen laat ik aan hen over.”

“Ik was renner van toen ik veertien jaar was tot ik stopte in 1984. Daarna heb ik mij toegelegd op het jeugdwielrennen, eerst bij Torhout, daarna bij Izenberg, de Lombarden en na de fusie met New Heebra dat later EFC Expo Floor Coverings is geworden. Ik zal de koers missen, maar nu en dan duik ik wel op tijdens een wedstrijd.”

Michel Pollentier zet een stapje terug – foto: © Roland Desmet

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair