Barguil, Dayer Quintana, Verdonschot, Reguigui, Ethiopische ploeg
foto: Sirotti
zondag 23 september 2018 om 19:20

Barguil, Dayer Quintana, Verdonschot, Reguigui, Ethiopische ploeg

WK🔄In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Warren Barguil, Dayer Quintana, Laura Verdonschot, Youcef Reguigui en een nieuwe Ethiopische wielerploeg.

WK 2018: Warren Barguil in plaats van zieke Rolland

Warren Barguil is door de Franse bondscoach aangewezen om het WK wielrennen te rijden. De klimmer van Fortuneo-Samsic rijdt volgende week zondag de wegrit, omdat Pierre Rolland ziek is. Binnen de Franse selectie is Julian Alaphilippe de kopman. Daarnaast staan Alexandre Geniez, Anthony Roux, Romain Bardet, Rudy Molard, Thibaut Pinot en Tony Gallopin aan de start.

Dit bericht bekijken op Instagram

Innsbruck Mes premières pensées vont vers Pierre Rolland, malade, et qui a dû déclarer forfait pour les Championnats du Monde sur route à Innsbruck dimanche prochain. Le sélectionneur national de l’équipe de France sur route professionnel Cyrille Guimard a fait appel à moi afin de palier à son forfait, et je tiens à le remercier pour la confiance accordée. Je vais retrouver le maillot de l’Equipe de France avec envie, ma motivation afin de servir ce groupe, honorer les couleurs de mon pays sur cette magnifique épreuve qu’est le Championnat du Monde. Le but étant de permettre à la France de décrocher la meilleure performance possible sur cette compétition. J’ai hâte que cette belle aventure débute avec l’ensemble des coureurs qui vont composer cette équipe de France : @alexandregeniez, , @alafpolak, Anthony Roux, @romainbardet, @rudymolard89, @thibaut.pinot et @tonygallopin. Rendez-vous en Autriche en fin de semaine prochaine. Merci de votre soutien. Warren

Een bericht gedeeld door Warren Barguil (@warrenbarguil) op

Dayer Quintana ongeschonden na zware crash

Dayer Quintana maakt het goed na een zware valpartij in de Trofeo Matteotti. De Colombiaanse klimmer van Movistar kwam in de Italiaanse klassieker ten val nadat hij in een afdaling bij een rechterbocht de controle verloor en tegen de vangrail botste. Het broertje-van haalde de finish niet. “Bedankt allemaal voor de berichten. Heel erg jammer dat ik deze geweldige wedstrijd niet heb kunnen afmaken”, schrijft Quintana op Instagram.

“We kunnen nog steeds niet uitleggen hoe Dayer slechts enkele krassen heeft opgelopen, na deze valpartij op minder dan 20 kilometer van het einde”, aldus Movistar op Twitter. De ploeg zegt enorm geschrokken te zijn, maar is ook blij dat de crash geen ernstige gevolgen heeft.


Verdonschot wint Radcross Illnau

De veldrit van Illnau is gewonnen door Laura Verdonschot. De Belgische renster van Marlux-Bingoal heeft ervoor gekozen niet af te reizen naar de Verenigde Staten en ziet die keuze beloond worden met een zege in de Zwitserse cross van C2-niveau. De tweede plaats ging naar de Française Marlene Morel Petitgirard, voor Nikki Brammeier uit het Verenigd Koninkrijk.


‘Minister Algerije trekt Reguigui terug van WK’

Youcef Reguigui wilde dolgraag deelnemen aan het WK wielrennen namens Algerije, maar daar heeft de Minister van Sport in het Afrikaanse land een stokje voor gestoken. Volgens fotograaf Benmeridja Ahmad mag Reguigui niet starten, omdat de ploegleider aan heeft gegeven dat het klimparcours in Innsbruck niet geschikt is voor de sprinter. De nationaal kampioen komt uit voor Sovac-Natura4Ever en wist dit seizoen al elf UCI-zeges te boeken. Ook Azzedine Lagab is niet gemachtigd door de minister.


Nieuwe Ethiopische wielerploeg in de maak

Volgend seizoen is er voor het eerst een Ethiopische wielerploeg ingeschreven bij de UCI. NiCe-Ethiopia Pro Cycling Team gaat zich aanmelden voor een continentale licentie. De wielerploeg van NiCe, onder leiding van de Zwitser Jacques Jolidon, probeerde eerder al op een licentie namens Koeweit, maar dat project strandde in 2017. Het afgelopen seizoen was NiCe een amateurploeg met een Mongolisch vlaggetje achter de naam. Volgens Cicloweb hebben al acht renners getekend voor de nieuwe Ethiopische formatie en volgen er snel meer.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
23 september 2018 20:25
Lol. Dus ministers mogen sporters terug trekken?
    23 september 2018 23:42
    Nl stuurt ook geen renners als ze geen kans maken. Hier zijn daar netjes beleids documenten over geschreven ipv ad hoc beslissing. Maar het komt op hetzelfde neer.
23 september 2018 20:28
Ethiopie en Kenya winnen alle marathons. Kunnen ze ook domineren op een fiets?!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.