Remco Evenepoel geeft update over blessures: “Voorbereiding op Tour begint week vroeger”
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 14:34

Remco Evenepoel geeft update over blessures: “Voorbereiding op Tour begint week vroeger”

Remco Evenepoel heeft een update gegeven over zijn blessures. De Belg vertelde in de podcast The Wolfpack Howls, een podcast van zijn team Soudal Quick-Step, dat hij na het weekend weer gaat beginnen met op te bouwen. “Buiten fietsen was tot nu toe geen optie”, aldus Evenepoel.

“Op dit moment kan ik niet klagen”, reageert Evenepoel als er hem gevraagd wordt hoe hij zich nu voelt. “Ik voel dat mijn lichaam aan het herstellen is. Ik heb steeds minder pijn. Ik heb echt wel afgezien van die sleutelbeenbreuk. Ik had het zelf wel onderschat, ik dacht dat het minder pijn zou doen.”

Doordat zijn blessures goed herstellen, heeft Evenepoel ook weer zicht op het hervatten van de trainingen. “Na het weekend hoop ik weer te kunnen opbouwen. Tot nu toe heb ik wat lichte oefeningen kunnen doen in de fitness. Buiten fietsen was geen optie. Op de rollen fietsen ga ik wel snel proberen. Ik hoop dat het me niet te lang gaat duren voordat ik me weer goed voel.”

De Belg was niet het enige slachtoffer van de zware val in de Ronde van het Baskenland. “Primoz lag naast me in het ziekenhuis, dus hem heb ik wel even gesproken. Jonas heb ik ook een berichtje gestuurd. Bij de andere jongens heb ik gewoon de social media in de gaten gehouden om te weten hoe het met hen ging. Naar omstandigheden gaat het met iedereen goed, gelukkig.”

Tour en Olympische Spelen
Evenepoel zijn deelname aan de Tour de France is niet in gevaar. “Mijn voorbereiding begint een week vroeger. Ik ga op hoogte en vervolgens kies ik op basis van mijn vorm voor het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland, inclusief nog een hoogtestage. De start van de Tour komt er al snel aan, dat is zeker.”

“Daarna volgen nog de Olympische Spelen. Dat is ook een heel speciaal evenement voor mij. De afgelopen jaren zie je dat het echt veel populairder is geworden. Als renner heb je eigenlijk maar drie of vier keer in je carrière de kans om daar een medaille te winnen. Ik hoop zelf op een medaille in zowel de tijd- als wegrit. Ik heb dus heel veel zin in de zomer”, sloot hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.