Remco Evenepoel wekenlang aan de kant met meerdere botbreuken
foto: screenshot vlak na de val
donderdag 4 april 2024 om 21:00

Remco Evenepoel wekenlang aan de kant met meerdere botbreuken

Remco Evenepoel staat voorlopig langs de kant. De 24-jarige Belgisch kampioen van Soudal-Quick-Step reed donderdagmiddag in tweede positie, toen hij de bocht miste in de vierde rit van de Ronde van het Baskenland. De Belg  werd naar het ziekenhuis gebracht en daar kwam een sleutelbeenbreuk en een gebroken schouderblad aan het licht.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Beide breuken zijn vastgesteld aan de rechterkant van zijn lijf, meldt Soudal-Quick-Step in een statement. Evenepoel vliegt vrijdag terug naar België, waar hij voor zijn sleutelbeen een operatie ondergaat in het ziekenhuis van Herentals. Ook zullen ze hem daar verder onderzoeken. Daarna volgen – waar nodig – volgende updates over zijn gezondheid. “Ons team wenst Remco het allerbeste toe, net als alle andere renners die betrokken waren bij de zware valpartij.”

Lees hier meer over de verwondingen na de zware val

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.