Remco Evenepoel verkent verschillende etappes Giro d’Italia

zaterdag 3 december 2022 om 19:07
Remco Evenepoel verkent verschillende etappes Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Eerder deze week kwam naar buiten dat Remco Evenepoel in 2023 de Giro d’Italia zal rijden. De wereldkampioen kondigde het nieuws zelf aan vanuit Italië, waar hij enkele etappes nader wilde bestuderen. Inmiddels heeft Evenepoel reeds meerdere ritten verkend, is te zien op zijn Strava-pagina.

Op de eerste dag van zijn verblijf in Italië, woensdag 30 november, verkende Evenepoel een deel van de zesde etappe. Hij reed het venijnige middenstuk van de 156 kilometer lange rit van en naar Napels. Daags nadien was rit zeven aan de beurt. Evenepoel legde een deel van de 218 kilometer lange bergetappe naar Campo Imperatore af.

De volgende rit van de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl was een kleine veertig kilometer over het parcours van de 18,4 kilometer lange openingstijdrit van Fossacesia Marina naar Ortona. Daarna, op vrijdag, deed Evenepoel een kleine zestig kilometer van de achtste etappe, een verraderlijke rit van Terni naar Fossombrone. Zaterdag, tot slot, was het opnieuw een tijdritdag: de Belg verkende de negende rit, een individuele chronoproef van Savignano sul Rubicone naar Cesena (33,6 kilometer). Het is niet bekend hoelang Evenepoel nog in Italië blijft en welke ritten hij nog meer zal verkennen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone