Richie Porte: “Had deze overwinning niet verwacht”
Foto: Sirotti
zaterdag 23 januari 2016 om 09:52

Richie Porte: “Had deze overwinning niet verwacht”

Richie Porte won voor het derde jaar op rij de koninginnenrit in de Tour Down Under met finish op Old Willunga Hill. Een prestatie waarmee de aanwinst van BMC vooral zichzelf verbaasde. “Ik kwam duidelijk niet in topvorm naar deze koers, dus ik ben erg blij dat het al zo goed gaat. Dit is een mooie opsteker voor wat waarschijnlijk het belangrijkste seizoen in mijn carrière gaat worden”, vertelde hij na afloop aan Cyclingnews.

Porte was vol lof over het werk dat zijn ploegmaats in het verloop van de etappe voor hem opknapten. Daarbij wees hij in het bijzonder naar Rohan Dennis, de eindwinnaar van vorig jaar. “Hij vertelde me gisteren dat zijn benen niet goed waren en dat hij zich voor me wilde opofferen. Dat vind ik geweldig. Als Zuid-Australiër is dit toch zijn thuisrace. Hij is een geweldige ploegmaat.”

In het klassement schoof Porte op naar de tweede plaats, op negen seconden van Simon Gerrans. Zijn landgenoot hoeft niet bang te zijn dat Porte zich morgen nog gaat mengen in de strijd om bonificatieseconden. “Het heeft geen zin om te proberen als een dief in de nacht mee te sprinten. Ik ben blij met hoe deze koers is verlopen. Ik heb hier niet specifiek naar toegewerkt, dus het is mooi meegenomen dat ik hier mijn eerste overwinning pak in het shirt van BMC.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
23 januari 2016 10:35
Alleen de aussies zijn in vorm rond deze tijd. Als Dennis en Porte dan in mindere doen zijn maar opzich redelijk in vorm dan strijden zij uiteraard voor overwinning. Geloof niet dat als dit een Vlaamse week koers was dat er nu 6 aussies hadden gewonnen maar 6 Belgen. Puur uit nationalisme
23 januari 2016 11:27
Van nature voelen Australiërs en anderen zich (vanwege het lokale klimaat waarin ze opgroeien) beter in de winter dan Europeanen, dat scheelt vast iets.
23 januari 2016 13:05
Ze kunnen ook meteen veel beter trainen in de winter dan in België of Nederlandse door het goede weer daar.
23 januari 2016 14:16
@contafan

Renners uit landen waar het minder goed weer is in de winter trainen echt niet minder goed. Als het weer training niet toelaat zoeken ze wel warmere oorden op. Het zijn geen amateurs ofzo. Op dit niveau gaat het om procenten en daar wordt alles voor gedaan. Het heeft meer te maken met een andere opbouw.
24 januari 2016 00:02
Niet iedere prof gaat voor 2 maand in zuiden van Spanje trainen,het weer bij ons heeft er veel mee te maken,de profs hier gaan eens een week of 2de ken naar Spanje en dan weer een week of 2 terug naar België, Nederland, woon je in Australië heb je normaal altijd goed weer zoals de kort nu gedaan heeft...die zit al paar maand in Australië

Om te reageren moet je ingelogd zijn.