Richie Porte verlaat Team Sky na 2015: “Misschien Froome verslaan”
dinsdag 3 december 2013 om 14:54

Richie Porte verlaat Team Sky na 2015: “Misschien Froome verslaan”

Richie Porte

foto: Sirotti

Richie Porte verlengde onlangs zijn contract bij Team Sky tot eind 2015, maar tegenover het Australische Herald Sun zegt de 28-jarige Porte dat hij zijn contract bij de Britse ploeg uitdient en daarna zal vertrekken. ”Chris Froome is dé renner van deze generatie. Eerlijk gezegd is het lastig om nu Chris te verslaan, maar wie weet of ik het in een ander team kan?”, vraagt Porte zich af.

De Australiër is ervan overtuigd dat hij de Tour de France kan winnen, maar niet in dienst van Team Sky. ”Chris Froome gaat meer dan één Tour winnen, terwijl het voor mij onrealistisch is, terwijl hij als Brit in een Brits team rijdt, om het kopmanschap te veroveren”, aldus Porte, die op het moment dat zijn contract afloopt bij Sky (eind 2015) dertig jaar oud is.

In 2014 gaat hij zich volledig richten op de eindzege in de Giro d’Italia, waarin hij voor het eerst de volledige vrijheid krijgt van zijn ploeg. ”Hoe leuk ik het ook vind om hier te rijden, al is het als knecht, is het niet iets wat ik altijd wil doen”, weet Porte, die de afgelopen Tour de France de meesterknecht van winnaar Chris Froome was.

Met zijn zeges in Parijs-Nice en zijn tweede plaatsen in de Dauphiné en de Ronde van het Baskenland afgelopen seizoen, vindt Porte dat hij nog twee jaar door kan groeien naar kopman in grote rondes bij Team Sky. ”Maar daarna denk ik dat het nodig is om te vertrekken naar een ploeg waar ik de absolute kopman zal zijn.”

”Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om mee te strijden. Ik bedoel, ik kan klimmen en tijdrijden en sta mijn mannetje in de afdalingen. De perfecte klassementsman moet in alles goed zijn”, besluit Porte, die vanaf halverwege 2015 open staat voor aanbiedingen van andere ploegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.