Ritwinnaar Arvid de Kleijn en Fabio Jakobsen stappen af in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2024 om 15:12

Ritwinnaar Arvid de Kleijn en Fabio Jakobsen stappen af in Parijs-Nice

Arvid de Kleijn heeft Parijs-Nice verlaten. De Nederlander, die de tweede etappe van de Koers naar de Zon op zijn naam schreef, moest lossen in de vijfde etappe en gaf er vervolgens de brui aan. Team dsm-firmenich PostNL moet dan weer verder zonder Fabio Jakobsen en Julius van den Berg, die beiden ziek zijn.

De Kleijn was in etappe twee de snelste in een massasprint. In Montargis klopte hij Laurence Pithie en Dylan Groenewegen. Rit twee vormde de enige pure sprinterskans in deze Parijs-Nice. De etappe van vandaag, naar Sisteron, biedt ook nog kansen voor de sterke sprinters, maar verschillende snelle mannen moesten onderweg al overboord. Daarbij dus ook De Kleijn.

Terwijl De Kleijn de zege opeiste, kwam Jakobsen niet aan sprinten toe in rit twee. Ook in etappe vijf – een etappe met de nodige hoogtemeters – had hij het moeilijk. In de finale stapte hij niet helemaal fit uit de wedstrijd. Van den Berg, die vooral in Parijs-Nice was om Jakobsen bij te staan, gaf even daarvoor al op.

“Omdat hij wat last had van ziekte, is Fabio Jakobsen afgestapt in de rit van vandaag”, schrijft dsm-firmenich PostNL op sociale media. “Fabio heeft hard gevochten om over de beklimmingen te komen voor een potentiele sprint, maar uiteindelijk was dit niet mogelijk. Pak wat rust nu Fabio en we zien je snel terug!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.