Ritwinnaar Van der Poel: “Ik wilde niet weer ingesloten raken”

dinsdag 10 september 2019 om 17:36
Ritwinnaar Van der Poel: “Ik wilde niet weer ingesloten raken”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel wist vandaag op indrukwekkende wijze naar de ritzege te sprinten in de Tour of Britain. De renner van Corendon-Circus wist op de oplopende finishstraat in Kendal de concurrentie te degraderen. “Gisteren zat ik wat ingesloten, dat wilde ik vandaag voorkomen”, zo liet hij na de finish weten.

Van der Poel liet zich meerdere malen zien in de vierde etappe van Gateshead naar Kendal, maar de Nederlander leek aan de streep genoegen te moeten nemen nemen met een ereplaats, aangezien Tony Gallopin, James Shaw en Ben Hermans met aardig wat voorsprong begonnen aan de laatste kilometer.

De drie koplopers zagen echter al snel een witte schicht voorbij flitsen: het was Van der Poel die zijn tegenstanders wist te verslaan met een indrukwekkende eindsprint. “Het was een beetje gokken, aangezien ik niet wist waar de finishstreep was. Ik ging vol aan met nog driehonderd meter te gaan”, zo blikt de ritwinnaar terug.

Zware etappe 
“Dat was wel een beetje ver, maar ik had meteen een gat. Met nog honderd meter te gaan werd het klimmetje wat minder steil, waardoor mijn voorsprong groot genoeg was. Het is heel erg mooi om een rit te winnen. Het was een zware etappe met veel hoogtemeters. De ploeg reed ook erg goed”, aldus Van der Poel.

“We controleerden samen met Mitchelton-Scott (voor leider Matteo Trentin, red) de koers. Mijn ploeggenoot Otto Vergaerde reed echt geweldig en wist de koplopers op tijd in te rekenen.” Van der Poel neemt tevens de leiderstrui over van Trentin, al is het verschil slechts één seconde. Morgen koerst het peloton naar Birkenhead.

Van der Poel blinkt als nieuwe leider – foto: Cor Vos

De grote vraag is of Van der Poel ook een gooi kan doen naar de eindzege in de Tour of Britain. “Het zal nog een hevig gevecht worden, maar ik denk dat de individuele tijdrit beslissend zal zijn. Het is lang geleden dat ik nog eens een tijdrit heb gereden. Ik weet dus niet wat ik kan verwachten, maar het zal heel erg lastig worden om in de buurt te blijven van de specialisten”, zo denkt de nieuwe leider.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.